İSTANBUL (AA) –  25 Şubat 1969 yılında temelleri Fahrettin Ulusoy tarafından atılan Ulusoy Un'un kuruluşunun 50. yılı kutlandı.

"Gelenekten geleceğe" sloganıyla çıktıkları bu yolculukta 50. yılı geride bıraktıklarını belirten, Eren Günhan Ulusoy, "Babam Fahrettin Ulusoy, bir zahire dükkânından un fabrikasına doğru giden hikayenin temellerini attı. Kendisine çok şey borçlu olduğumuzu ve onunla gurur duyduğumuzu buradan belirtmek isterim. Bugün Samsun’un halka açık tek şirket Ulusoy Un’dur. Hissedarlarımıza teşekkür ediyoruz. Samsun’un en büyük ihracatçısı olan firmamız bugün 84 ülkeye ihracat gerçekleştirmekte ve 8 ülkede faaliyet göstermektedir. 2069 yılında, Ulusoy Un ailesi olarak dünyanın ilk 10 tarım firmasından biri olmayı hedefliyoruz." bilgisini verdi.

Ulusoy, şu değerlendirmelerde bulundu:" Yeni Samsun Organize Gıda Sanayi Bölgesi’nde yılın ikinci yarısında, şu anda 60 milyon TL yatırım bedelini bulan yeni fabrikamızın açılışını gerçekleştireceğiz. 600’er ton üretim yapacak olan yeni kurduğumuz fabrika üç ayrı etaptan oluşuyor. Günlük bin 800 ton ilave kapasite hepsini tamamladığımızda gelecek. Diğer bir yandan ise Yozgat Sorgun, Çorum Alaca ve Samsun’da lisanslı depo yatırımlarında bulunduk. Önümüzdeki dönemde lisanslı depoculuk yatırımlarımız için de çalışmalarımız devam ediyor."

Ulusoy Un Onursal Başkanı Fahrettin Ulusoy da yaptığı konuşmada "50. Yılımı bugün sizlerle kutlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Kelimeler duygularımı açıklamaya yetmiyor. Bugün, Ulusoy Un’un 50. yılını kutlarken, hangi zorluklar içerisinde şirketimi kurup bugünlere getirme yolculuğumu yazdığım kitapta anlattım. Bu yolculukta yanımda olanEşime, oğullarıma ve torunlarıma teşekkür ediyorum."ifadelerini kullandı.

Etkinlik, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi Osman Kaymak ve AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın katılımıyla düzenlendi.Ulusoy Un'da 30 yılın üzerindeki çalışanlara gecenin sonunda plaket verilirken,Ulusoy Un çalışanlarıyla birlikte Eren Günhan Ulusoy, 50. yıl pastası kesti.