Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY’nin 2021 beklentilerini değerlendirdi. Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) verilerine göre, Turkish Cargo’nun Pazar payını yüzde 4,1’den (ocak) yüzde 4,7’ye (ocak-ekim) çıkardığını belirten Aycı, 2020 yılı ocak-ekim döneminde uluslararası pazarın hacmi yüzde 20,8 daralırken Turkish Cargo'nun yüzde 0,4 artış gösterdiğini ifade etti. Bu gelişmeyle 6’ıncı sıraya kadar yükseldiklerini söyleyen Aycı, uluslararası hava kargo bilgi sağlayıcısının (WACD) verilerine göre Turkish Cargo’nun gelir pazar payı ise ocak ayında yüzde 4,6 iken, ocak-kasım periyodunda yüzde 5,3’e yükseldiğini belirtti. 

96 NOKTAYA OPERASYON DÜZENLİYORLAR

Geçen yılın başında kargo uçakları ile 88 noktaya hizmet verdiklerini vurgulayan Aycı, bu süreçte bazı spesifik noktalara olan kargo talebi artınca ilave kargo seferleri gerçekleştirdiklerini aktardı. 96 noktaya kargo uçaklarıyla operasyon düzenlediklerini belirten Aycı, dünya aşı ve ilaç pazarından aldıkları payın yüzde 7,5 olduğunu söyledi. 
COVID-19 aşılarını taşıma konusunda da açıklamada bulunan Aycı, 363 uçaklık filolarıyla aşıları birkaç güne getirebileceklerini belirtti. Günde iki veya üç sefer ile sadece Atatürk Havalimanı’ndaki tesisde bir günde 20-30 milyon doz aşıyı ihtiyaç sahiplerine ulaştırabileceklerini aktaran Aycı, Atatürk Havalimanı’ndaki soğuk hava depolarının 150 uçak paletini koruyabilecek kapasitede olduğunu söyledi. 
Sektörde toparlanmanın iç hatlardan başlayacağını belirten Aycı, özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin iç hat ağırlıklı uçuş yapan hava yolları, aşının sektöre getireceği pozitif etkiden ilk faydalanan kısmı olacağını söyledi.