İSTANBUL (AA) - İSTANBUL (AA) - Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Perakende ticaretin kapsamıyla alakalı son zamanlarda bazı düzenlemeler yapmaya, kırmadan, dökmeden uygun çözümler geliştirmeye çalıştıklarını belirterek, GS1'in önerdiği çözümlerin, özellikle denetim sağlanması bakımından son derece önemli olunulduğu dile getirdi.

Ticari ortaklar arasındaki iş birliğini iyileştirme ve tedarik zincirinin etkinliğini artırma kapsamlı standartlar ve çözümler üreten, Uluslararası GS1 Organizasyonu, bu seneki Genel Kurul toplantısını İstanbul'da yaptı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Genel Kurul'a katılan Ticaret Bakan Yardımcısı, GS1'in tüketiciye sunulan çözümlere dair katılımcıları bilgilendirdi.

Bakanlık olarak, ticaretin her kısmında yer aldıklarını aktaran Uçarmak, ithalatta denetim, piyasa gözetimi, piyasa denetimlerinin koordinasyonunu ise Ticaret Bakanlığının sağladığına dikkat çekti.

GS1 çözümlerinin, Ticaret Bakanlığının ilgi alanındaki çok sayıda yerde kullanıldığını hatırlatan Uçarmak, antrepolarda, gümrüklü malların tedarik zincirinde barkod sisteminin son derece başarılı bir şekilde uygulandığını gördüklerini ve bunun son derece faydalı ve ticari alanın tamamına hitap seslenecek, yeni çözümler geliştirecek bir yöntem olduğunu düşündüğünü söyledi

Perakende ticaretin alanı ile ilgili son dönemde kimi düzenlemeler yapmaya, kırmadan, dökmeden uygun çözümler bulmaya çabaladıklarını dile getiren Uçarmak, GS1'in önerdiği çözümlerin, bilhassa denetim sağlanması açısından son derece önemli olduğuna inandığını söyledi.