BURSA (AA) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından, tekstilde yeni teknoloji ve metodlarla katma değerli ihracatın artırılması gayesiyle gerçekleştirilen "11. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Techxtile Start-Up Challenge"da finale kalan projeler belli oldu.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, proje teslim tarihinin sona ermesiyle başlayan, "Tüm Proje Sahipleri İçin Genel Girişimcilik Eğitimi" ve "Ön Elemeyi Geçen Projeler İçin Pitching Eğitimi"nin ardından projeler Değerlendirme Kurulu'na sunuldu.

Kurul, 31 proje arasından Techxtile Start-Up Challenge finalinde yarışmak üzere 15 start-up projesi ve proje yazma eğitimi ödülüne layık görülen 3 Ar-Ge merkezini seçti.

Finale kalan girişimciler, Proje Danışmanı Ufuk Batum tarafından verilecek mentorlük desteğiyle iş modellerini daha da geliştirerek, 22-23 Ekim'de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Techxtile Start-Up Challenge'da son sunumlarını gerçekleştirecek.