ANKARA (AA) - Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olan Ahmet Genç, sigortacılık sektörünün altyapısı açısından Türkiye'de son 20 senede yaşanan gelişmelerin önemli olduğunu belirtti.

Sigorta ile aktüerya sektörünün sorunlarının masaya yatırıldığı "4. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi", Orta Doğu Teknik Üniversitesinin (ODTÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kongrenin açılışındaki konuşmasında söz alan Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç, Türkiye'de sigortacılığın en az 150 senelik geçmişi bulunduğunu hatırlatarak, ülkemizde sigortacılık sektörünün alt yapı açısından son 20 senede yaşanan gelişmelerin önemli olduğunu belirtti.

Sigortacılık ve aktüerya mesleği bakımından 2000'li yıllarda yapılanları hatırlatan Genç, Yeni Sigorta Kanunu'nun ise bir milat niteliği taşıdığına dikkat çekti.

Aktüerlik mesleği adına 2008 yılında  çıkartılan yönetmeliğin en kapsamlı düzenleme olduğunun altını çizen Genç, böylelikle mesleğin çerçevesinin çizildiğini, uluslararası standartlara sahip sınav uygulaması getirildiğini ve bu sınavlar olmadan kimseye aktüerlik unvanı verilmediğini hatırlattı.

Konuyla ilgili olarak ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök de sigortacılık sektörünün finansal piyasaları yönlendiren önemli bir alan olduğunu vurgulayarak, son 25 senede devletin teşvikleriyle sektöre verilen önemin arttığını belirtti.

Kök, aktüerya bilimine ilişkin olarak ODTÜ'de eğitim programları yer aldığını söyleyerek, hızlı bir ivmeyle büyüyen sigortacılık sektörünün eğitim ve araştırma ihtiyaçlarına yanıt vermek ve destek olmanın öncelikleri arasında yer aldığını belirtti.

Bugün sona erecek olan kongrede finans sektöründe yaşanan en son gelişmeler masaya yatırılacak. Kongre kapsamında çeşitli sunumlar gerçekleştirilecek. Lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik poster yarışması yapılarak genç yeteneklerin de kongreye katkıda bulunmaları sağlanmış olacak.