Sıfır Atık Yönetim Sistemi uygulamalarını sürdüren Uludağ İçecek Türk A.Ş, Çaybaşı ve Yenice'de bulunan üretim tesislerinin her ikisinde de "sıfır atık" belgesi almaya hak kazandı.
30829 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sıfır Atık Yönetmeliği'nce tanımlanan Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni kurduklarını söyleyen Uludağ İçecek Türk A.Ş. Kalite ve AR-GE Müdürü Tuğba Şimşek, bu sistem doğrultusunda kurumlarındaki sıfır atık yönetim sisteminin kurulması, etkin ve verimli bir şekilde uygulanması, bilgi akışının sağlanması, raporlamaların yapılması için odak noktalarımızı belirledik ve mevcut durumlarını tespit ettiklerini belirtti.
Sıfır Atık Yönetim Sistemi'nin uygulanması için ofisler, yemekhane, revir gibi noktalarda ihtiyaç duyulacak tüm ekipmanları belirleyip temin ettiklerini ifade eden Şimşek, Sıfır Atık Yönetim Sistemi'ni uygulamaya geçmeden önce çalışanlarıyla uygulamalı eğitim ve bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini aktardı. 

İKİ ÜRETİM TESİSİNE DE BELGE ALINDI

Bilgilendirme levhalarını renk skalasına göre sıfır atık kovalarının üzerine taktık ve sistemi efektif bir şekilde uygulamaya geçtiklerini ifade eden Şimşek, periyodik raporlamalar ile uygulama faaliyetini denetlediklerini söyledi. Şimşek, gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucu Çaybaşı ve Yenice'de bulunan üretim tesislerinin her ikisinde de sıfır atık belgesini almaya hak kazandıklarını belirtti.