Bölgenin en büyük iş ve ekonomi buluşması olan Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin, Google Türkiye sponsorluğunda ve Galata Business Angels iş birliğiyle gerçekleştirdiği girişimcilik yarışması Stars Of Region’ın kazananları düzenlenen törenle açıklandı.

BLOK-Z BİRİNCİ OLDU, 5 BİN DOLAR KAZANDI

Türkiye’nin hızla gelişen start-up ekosistemini uluslararası paydaşlarıyla buluşturmayı ve ülkeyi aynı zamanda bir girişimcilik üssü olarak konumlandırmayı amaçlayan yarışmada, birinciliğe, enerji sektöründeki dijital dönüşüm sürecinin blok zincir ile gerçekleştirilmesine destek olan yazılım hizmetleri sunan Blok-Z layık görüldü. 

Sanal deneme altyapısı ile son kullanıcıya ürünü satın almadan önce deneyimleme ve deneme fırsatı veren PulpoAR'nin ikinci olduğu, sağlık biyoteknolojileri alanında inovatif ürünler geliştiren Nanomed'in üçüncü olduğu yarışmada, heykel sanatının 3D baskı ile klonlanmasını sağlayan Artficial ise jüri özel ödülünü almaya hak kazandı.

Seçilen ilk 3 girişim sırasıyla bin dolar, 2 bin dolar ve 5 bin dolar para ödülü ile ödüllendirildi.

KAAN BOYNER, SİNA AFRA, MÜNTEHA ADALI GİBİ İSİMLER VAR

Girişimciler, iş dünyasının dikkatini çekme ve yatırım alma fırsatı yakaladığı yarışmanın jüri koltuğunda Varol Civil, Münteha Adalı, Kaan Boyner, Sina Afra, Sırma Süren gibi isimler oturuyor.

Kazananların belirlenmesinde, girişimci fikirlerin özgünlüğü, ölçeklenebilirliği, pazarın büyüklüğü, girişimin yarattığı giriş bariyeri, girişimcinin ve ekibinin geçmiş deneyimleri göz önünde bulunduruldu.