24-25 Mart tarihlerinde ilk kez hibrit (fiziksel ve online) olarak gerçekleşen zirve, sanayiden ticarete, üretimden perakendeye, finanstan teknolojiye, dijital dönüşümden sürdürülebilirliğe kadar pek çok sektörün nabzını tuttu. “Yeni Dünyaya Hazır Mıyız?” ana temasıyla iki gün boyunca devam eden Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne 100’ü aşkın konuşmacı katıldı.
 
Zirve’de Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur konuşmacı olarak yer aldı.

İLK OTURUMDA KAMUDAKİ DEĞİŞİM AJANDASI GÖRÜŞÜLDÜ

Zirve’nin “Kamuda Değişim Ajandası” ilk oturumunda pandemi ile birlikte yaşanan benzeri görülmemiş dönüşüm ve bunun sektörler ile kamunun yeniden organize olmasındaki etkisi konuşuldu. Panelde, değişimin kamudaki önemi masaya yatırıldı.
 
Moderatörlüğünü Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy’un yaptığı panele T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç katıldı.

Uludağ Ekonomi Zirvesi etkinliğinin ilk gününde, enerjide yeni dengeler, İtalya özel oturumu, startup’tan büyük şirkete, finteklerin yarını ve suyun geleceği oturumunları sırasıyla gerçekleştirildi.
 
Zirve’nin ilk gün kapanış konuşmasını Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli yaptı.

DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN İZLENMESİ GEREKEN STRATEJİLER ELE ALINDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın konuşmasıyla başlayan Zirve’nin ikinci gününde ise, ilk olarak “Bankacılık: Gelecek Nasıl Olacak?” oturumu gerçekleştirildi. 

Moderatörlüğünü Capital Dergisi Finans Editörü Elçin Cirik’in yaptığı panelde Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Odeabank CEO’su Mert Öncü, TEB CEO’su Ümit Leblebici ve Citibank Türkiye Genel Müdürü Emre Karter yer aldı.

Uludağ Ekonomi Zirvesi etkinliğinin ikinci gününde sürdürülebilirlik, dijital iş ve büyüme, global ekonomi 2021 & gelecek, akıllı stratejik iş dönüşümü, iyiliğin gücü: umutla yarına ve kurumsal yönetimde dönüşüm zamanı oturumunları sırasıyla gerçekleştirildi.

Küresel ve yerel bazda yeni yükseliş ve toparlanma dönemine ilişkin konuların tartışıldığı zirvede, salgın sonrasında yeni dünya düzeni, yeni normaller ve yükselişin nasıl olacağı konuşulurken, daha iyi bir dünya için izlenmesi gereken stratejiler de ele alındı.