Ülker Bisküvi 2022 yılının ilk çeyrek finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) açıkladı. Gerçekleştirilen açıklamaya göre yılın ilk çeyreğinde satışlar 5,9 milyar TL’ye ulaştı. Türkiye operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 60, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının ciro içindeki payı yüzde 40 olarak gerçekleşti.

“GLOBALDE GENİŞ İŞ GÜCÜMÜZ BULUNUYOR”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Ülker Üst Yöneticisi (CEO) Mete Buyurgan, “Ülker Bisküvi olarak üretimimiz, ihracatımız, istihdamımız ve yatırımlarımızla ülkeye katkı sağlamaya devam ediyoruz. Pandeminin etkisi azalarak da olsa devam ediyor. Küresel ekonomilerdeki dalgalanmaları, girdi maliyetlerindeki artışları, tedarik zincirindeki olası riskleri, bölgedeki savaş ve jeopolitik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Globaldeki geniş iş gücümüz sayesinde 2022 yılının ilk çeyreğinde 5,9 milyar TL ciro elde ettik. 

“ÜRÜNLERİMİZİ 100’Ü AŞKIN ÜLKEYE GÖNDERİYORUZ”

Buyurgan, ihracata yönelik yaptıkları çalışmaları şu sözlerle anlattı: “Trendleri ve talepleri dikkate alıyoruz. Son iki yıl içerisinde Türkiye’de 150’nin üzerinde yeni ürünümüzü tüketicilerimizle buluşturduk. Türkiye’deki fabrikalarımız üretim ve ihracat konusunda bir üs haline geldi. Türkiye’de üretiyoruz ve 100’ü aşkın ülkeye ürünlerimizi gönderiyoruz. Liderliğimizden, markalarımızdan aldığımız güçle, paydaşlara katkı sağlayarak istikrarlı büyüme stratejimizi bu yıl da devam ettireceğiz." dedi. (AA)

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI