Ülker Bisküvi;  Yıldız Holding şirketlerinden biri olan Önem Gıda A.Ş’yi satın aldı. Satın alma işlemi Kamuyu Aydınlatma Platformu’na duyuruldu. 

Ülker Bisküvi, ana müşterisi olan Önem Gıda’yı satın aldı. Bu satın alma ile birlikte Ülker’in ana kategorileri olan çikolata ve unlu mamullerde üst düzey sinerji sağlanacak. Ayrıca sürdürülebilir büyüme hedefine ulaşma konusunda da önemli bir olacak. Önem Gıda, İstanbul Topkapı’da çikolata hamuru, toz kakao, damla, pul ve kuvertür çikolata üretimi gerçekleştiriyor. Giresun’da fındık işleme ve fındık püresi imalatını hayata geçiriyor. Ankara ve Karaman’da ise un üretimi yapıyor. Ürettiği ürünlerle de Ülker’in girdi tedarikinin merkezinde yer alıyor. 

“ÜLKER’İN KARLI BÜYÜMESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Ülker CEO’su Mete Buyurgan, “Önem Gıda’yı satın alma kararı ile Ülker yeni dönem stratejik hedeflerine ulaşma konusunda katkı sağlayacak. Bu satın alma ile birlikte şirketler arasında üst düzey sinerji oluşturuldu. Ülker olarak sürdürülebilir ve kârlı büyümemizi katkı sağlayacak bir yapı oluşturmak için çalışıyoruz. Önem Gıda’nın satın alınmasıyla birlikte hem çikolata hem de unlu mamullerin üretim sürecindeki kritik bir kısım Ülker Bisküvi’ye entegre edilecek. Bu da satın alma sonrası operasyonu stratejik anlamda çok değerli hale getiriyor” dedi.