Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamaya göre Ülker Bisküvi’nin Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kârı (FAVÖK) yüzde 24,4 artışla 1,6 milyar TL oldu. İhracat ve yurt dışı operasyonlarının payı ise yüzde 50,1’e yükseldi.
Türkiye’deki tüm fabrikalarının Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni aldığını söyleyen Ülker Bisküvi CEO’su Mete Buyurgan, Türkiye’de ve faaliyet gösterdikleri tüm coğrafyalarda sürdürülebilir büyümelerinin devam ettiğini belirtti. Türkiye operasyonlarının yüzde 18,6, ihracat ve yurt dışı operasyonlarının 2020 yılında yüzde 23,4 büyüdüğünü ifade eden Buyurgan, Kazakistan’da da satışlarının rekor seviyede arttığını vurguladı. 

YENİ ÜRÜNLERİN SATIŞI ARTTI

Tüm kategorilerde 70’in üzerinde yeni ürünün raflarda yerini aldığını söyleyen Buyurgan, son 3 yılda yeni ürünlerin satışın içindeki payını ciddi oranda artırdıklarını aktardı. Yılın ikinci yarısında 1,8 milyar ABD Doları taleple 28 ülkeden 130’dan fazla uluslararası yatırımcının iştirakiyle gerçekleştirdikleri 650 milyon dolarlık ilk tahvil ihracıyla, dünyadaki zorlu ekonomik şartlara rağmen, şirketlerine uluslararası yatırımcılar tarafından uzun vadeli finansman sağlandığını söyleyen Buyurgan, 2020 yılını güçlü bir bilanço ve 9,4 milyar TL ciroyla kapatmayı başardıklarını belirtti. 

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Fabrikalarda tesis kurulumu, kapasite artırımı, verimlilik çalışmaları, üretim hatlarının yenilenmesi gibi alanlarda sürekli yatırım yapıldığına dikkat çeken Buyurgan, 2020 yılında 183 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını vurguladı. 2021 yılında da dijitalleşmenin verdiği güç, yeni yatırımlar ve inovasyonlarla, Türkiye’nin kalkınma hedeflerine destek olurken bulundukları tüm pazarlarda güçlü konumlarını ve liderliklerini devam ettireceklerini söyledi.
2015 yılından bu yana Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde, 2016 yılından bu yana da küresel sürdürülebilirlik endeksi FTSE4Good Gelişmekte olan Piyasalar Endeksi’nde yer aldıklarını ifade eden Buyurgan, Uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P Global tarafından hazırlanan, sektörlerinde çevre, sosyal ve yönetişim performansları en iyi şirketlerin listelendiği Kurumsal Sürdürülebilirlik Değerlendirmesi /The Sustainability Yearbook 2021’de yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.