İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin milli gelirine 2013-2017 seneleri arasında gerçekleştirdiği 919 milyon TL sabit sermaye yatırımıyla 21,6 milyar TL katkı sunan Ülker Bisküvi, 2018 senesinde de büyümeye ve ülke ekonomisine katkı sunmayı sürdürdü.

Ülker'den yapılan açıklamaya göre, Ülker Bisküvi’nin Akademisyen Prof. Dr. Kerem Alkin ile Dr. Metin Gürler tarafından hazırlanan "Türkiye’nin Sürdürülebilir Büyüme Stratejisine Katkı Raporu" yayımlandı.

Dünyada ve Türkiye’de sürdürülebilir gelecek adına yürütülen araştırmalar, tarım ve gıda endüstrisinde değer zinciri, Ülker Bisküvi’nin "israfsız şirket modeli" ile değer zincirindeki yeri, sürdürülebilir büyüme ile kalkınmaya, Türkiye'nin ihracat, istihdam ve üretimine katkısı mercek altına alındığı raporda; ülke ekonomisinin, 2020-2030 seneleri arasında, dünya ekonomisinde ilk 15'te yer alacak kapasiteye ulaşmasının önemine dikkat çekilirken, üretim, yurt içi satış ve ihracat sürecinin bütününde katma değere, verimliliğe ve maliyet yönetimine odaklanmış sınırlı sayıda şirketin, Türkiye ekonomisinin önümüzdeki 10 senede küresel ekonomide iddiasını devam ettirmesi için önemli görev üstlendiğine vurgu yapıldı.