Ülker tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket insan kaynakları uygulamalarıyla MENA Stevie Awards'ta 7 ödül kazandı. Ülker, genç yeteneklere yönelik 2013’ten bu yana yürüttüğü “Commercial Talent” işe alım programıyla 2 altın, “Yenilenen İşe Alım Süreci” ile 2 bronz, “Analitik Ücret Yönetimi Süreci” projesiyle de 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz ödül alarak, toplamda 7 ödülün sahibi oldu.
İnsan Kaynakları organizasyonlarını çalışan mutluluğu üzerine şekillendirdiklerini belirten Ülker İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Faruk Gözleveli, Stevie Awards’ta 2 altın ödüle layık görülen 'Commercial Talent' projeleriyle yeni mezun genç yeteneklere, 1,5 yıl süren, ticareti ve satışı 360 derece öğrettikleri bir program sunduklarını söyledi. Yenilenen İşe Alım Süreci’nde hem yeni işe başlayan çalışanın hem de İnsan Kaynakları profesyonellerinin vaktini verimli kullanmalarını sağlamak amacıyla birçok süreci dijital ortama aktardıklarını aktaran Gözleveli, yine ödül kazandıkları Analitik Ücret Yönetimi Süreci’nde de ücretlendirme süreçlerinde standart ücret yönetimi prensiplerinin ötesine geçerek İK & Ücret analitiklerinden ve veri analizlerinden yararlandıklarını belirtti. 

DİJİTALLEŞME YATIRIMLARI ARTARAK DEVAM EDİYOR

Dijital İK uygulamalarıyla işe alım süreçlerinden uyum süreçlerine kadar çalışanlarıyla sürekli iletişimde olmayı amaçladıklarına dikkat çeken Gözleveli, insan kaynakları alanında dijitalleşmeye her geçen gün daha fazla yatırım yaptıklarını söyledi. 
2018 yılında tüm insan Kaynakları süreçlerini Workday’e taşıdıklarını kaydeden Gözleveli, yetenek yönetimi işe alım ve ücret yönetimi gibi ana İK konularını çalışanların her noktadan mobil olarak da erişebileceği bu dijital altyapı üzerinden yönettiklerini vurguladı. Yeni dijital uygulamaları 'onboarding (-işe uyum)' ve 'işe alım' süreçlerini de hayata geçirdiklerini söyleyen Gözleveli, İK süreçlerinde dijitalleşmenin iş süreçlerini sadeleştirdiğini ve şirketleri daha şeffaf bir hale getirdiğini aktardı.