Uzaktan çalışma trendinin artış gösterdiği Çin'de, uzaktan çalışanların sayısının, 2020 sonu itibarıyla 346 milyona ulaştığı bildirildi.

Söz konusu rakam, ülkede internetin gelişmesi konusunda açıklanan rapora göre, ülkedeki toplam internet kullanıcılarının yaklaşık yüzde 35’ine tekabül ediyor.

HAZİRAN AYINA GÖRE 147 MİLYON ARTTI

Çin İnternet Enformasyon Şebekesi Merkezi tarafından yayımlanan rapora göre, uzaktan çalışanların sayısı yılın sonunda haziran sonuna kıyasla 147 milyon kadar artmış görünüyor.

Bu artış; rapora göre, Covid-19'un tetiklediği "tele çalışma (uzaktan çalışma)" piyasasının hızlı gelişmesinden kaynaklanıyor.

Öte yandan söz konusu rapor, bir uzaktan çalışanın işverenine yılda 14 bin yuan (yaklaşık bin 200 dolar) değerinde ekonomi yapma olanağı sağlayabildiğini de ifade ediyor.

 SALGININ ÖNLENMESİ VE KONTROLÜNE DESTEK VERİYOR

Uzaktan çalışma, maliyet ve etkili olması açısından birçok avantaja sahip olması nedeniyle, girişimleri/işletmeleri de geleneksel çalışma kalıplarını kırarak, modern, esnek bir model ile mekan dışından çalışma süreçlerini gerçekleştirmeye yöneltti.

Ayrıca bu durum, işyerlerine Covid-19 salgınını önleme ve kontrol etme önlemleri kapsamında talep edilen işleyiş sürecini de koruma imkanı tanıyor.