Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) raporu Ukraynalıların, yine birinci tercihinin Türkiye olduğunu kaydetti. TÜROB, Ukrayna’nın Rusya ile devam eden gerginliğinin Ukraynalı turistin, Türkiye sevgisini etkilemediğini ortaya koydu.

Dünyada, Türkiye’ye en fazla rağbet gösteren 10 ülkeden biri olan Ukrayna’dan yılda 1,3 milyon turist geliyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ev sahipliğinde, Kiev Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, TÜROB, THY ve Atlas Global iş birliğiyle Odessa’da organize edilen workshop etkinliğinde teyit edildi.

2019'DA DA UKRAYNA'NIN TÜRKİYE İLGİSİ SÜRÜYOR

TÜROB’un Ukrayna pazarı tanıtım çalışmaları kapsamındaki değerleme raporunda, 2018’in ilk 10 ayında yüzde 7,3 yükselişle 1 milyon 301 bine ulaştığı kaydedildi.
2019 için de aynı rüzgarın devam ettiğini ortaya koyan TÜROB, Ukraynalıların ortak kara sınırı olması nedeniyle, Polonya, Macaristan ve Türkiye’nin seçildiğini belirtiyor. Yılda 1,9 milyon turistin çıktığı ülkede, 1,3 milyonun tercihi Türkiye.

2017'DE UKRAYNALI TURİST SAYISI NE KADAR ARTTI?

İstatistiklere göre, 2017’de Ukrayna’dan Türkiye’ye geçiş yapanların sayısında yüzde 27’lik yükselme oldu. Yazın, güneş, deniz, kum turizmi ile kışın ise İstanbul turizmi ile ilgi çeken Türkiye, Ukraynalının 12 aya yayılan bir sürede uğrak yeri durumunda.

"Kiev ve Odessa’daki organizasyonda, Bakanlık, nitelikli turist profilinin arttırarak, İstanbul turizmi gibi şehir turizmini geliştirme amacıyla hareket etti.