Ukrayna'nın Kharkiv kentinde düzenlenen Uluslararası Mintrans Forum'una Atak Electric ile dizel Atak ve Jest modelleriyle katılan Karsan, Ukrayna'nın Kharkiv kentinin ulaşım altyapısı için 150 adet Jest ve Atak aracının ekim ayına kadar teslim edileceğini açıkladı.
Karsan'dan yapılan açıklamaya göre,  Karsan forumda Kharkiv Belediyesi'nin altyapısal gelişimine yönelik desteği kapsayan bir iş birliği sözleşmesine de imza attı.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Kharkiv Belediye Başkan Vekili Igor Terekhov, ulaşımın hem yoğun hem de seyrek olduğu zaman aralıklarında ideal kullanıma sahip, yakıt tasarruflu ve Avrupa emisyon standartlarını karşılayan araçları tercih etmek istediklerini söyledi. Kharkiv kenti için toplam 500 adet yeni araç planladıklarını kaydeden Terekhov, ilk olarak 2021 yılında 6 ve 8 metrelik 150 araç alımı yapacaklarını söyledi. Terekhov , Kharkiv'in ulaşım modernizasyonunda daha önce bizzat fabrikasını ziyaret ettiği Karsan'ın önemli bir rol almasını hedeflediğini de sözlerine ekledi.

EKİM AYINA KADAR TESLİM EDİLECEK

Kharkiv şehrinde bulunmaktan ve kent belediyesiyle iş birliği anlaşmasına imza atmaktan duydukları mutluluğu ifade eden Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş da, Ulaşım ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi ve teknolojik ürün yelpazemizle fark edilmeye devam ettiklerini vurguladı. 6 metre sınıfındaki Jest ve 8 metre sınıfındaki Atak araçlarının, kentin değişen anlık trafik koşullarında, hem performansları hem de tasarruflu kullanımlarıyla optimum katkıyı sağlayacağına inandığını söyleyen Baş, Bu kapsamda Ukrayna iş ortağımız MDG ile 150 adet Jest ve Atak aracını, temmuz ayından başlayarak ekim ayına kadar teslim edilecek şekilde anlaştıklarını belirtti.