Türk şirketlerinin Ukrayna ekonomisine yatırımlarını çok önemsediklerini belirten Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, iki ülkenin 5 milyar dolarlık ticaret hacmini en az ikiye katlama konusunda anlaştığını bildirdi.
Ukrayna Hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Şmıgal Ukrayna’da faaliyet gösteren Türk şirketlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Yapılan toplantıda konuşan Şmıgal, iki ülkenin altyapı, endüstri ve ticaret alanlarında önemli fırsatları barındırdığını ifade etti.
Türkiye'nin, Ukrayna için çok önemli bir ticari ve ekonomik partner olduğunu vurgulayan Şmıgal, iki ülke arasındaki ticaret hacminin neredeyse 5 milyar doları bulduğunu ve Ukrayna ve Türkiye’nin bu rakamı en az ikiye katlama konusunda anlaştığını belirtti. 

İLİŞKİLERİ BİR ÜST SEVİYEYE TAŞIMAK İSTİYORLAR

"Türk şirketlerinin, Ukrayna ekonomisine yatırımlarını çok önemsediklerini ifade eden Şmıgal, İki ülke liderlerinin karşılıklı ticarete ilişkin yeni anlaşmalarla ilişkileri ve iş birliğini bir üst seviyeye taşıma isteklerini dile getirdiklerini aktardı.
Kamu özel ortaklık formatının gelişmesinin ikili ilişkilerde gelecek vadettiğini belirten Türk şirketlerinin temsilcileri de, Ukrayna makamlarının ülkedeki yatırım ortamını geliştirdiğini kaydetti. (AA)