İş makinaları sektörünün lider kuruluşu Borusan Cat yatırımlarına devam ediyor. Borusan Cat hizmet ve servis kalitesini, müşteri memnuniyetini yepyeni boyutlara taşıyan Revizyon Merkezleri’nin üçüncüsünü Ankara’da hizmete soktu. 8 Ağustos 2018’de açılan tesis 4 bin metrekare toplam kapalı servis alanı, 2 bin metrekare kapalı depo alanı ve 3 bin 500 metrekare servis açık alanına sahip. Servis ve depo alanında 100 çalışan görev yapıyor.  

İŞ MAKİNALARI İKİNCİ ÖMÜRLERİNİ KAZANIYOR
Borusan Cat’in daha önce Kazakistan’ın Karaganda bölgesinde ve Gebze’de hizmete aldığı Revizyon Merkezleri’nde müşterilere hızlı, kaliteli ve uygun alternatif çözümler sunuluyor. Komple bir çözüm tesisi olan merkezlerde motordan şanzımana, hidrolik komponent revizyonları ve makina onarımlarına kadar birçok hizmet gerçekleştiriliyor ve revizyon maliyeti ile zamanı asgari düzeye indiriliyor. Caterpillar’in sertifikalı makina yenileme programı kapsamında müşterilerin makinaları orijinaline uygun şekilde yenileniyor. Bu tesislerde ikinci bir ömür kazanan komponentler ve makinalar ile çevreye ve ülke ekonomisine katkı sağlanıyor, değer katılıyor. Tesislerin ileri teknolojisi, kapsamlı ve geniş teknik kapasitesi sayesinde müşteri beklentileri karşılanıyor.

“MÜŞTERİLERİMİZİN UZUN VADELİ İŞ ORTAĞI OLMAYI HEDEFLİYORUZ”
Yeni Revizyon Merkezi’nin açılışında bir konuşma yapan Borusan Cat Türkiye Genel Müdürü Fuat Murat şunları söyledi: “Borusan Cat bugün Türkiye’de ve faaliyette bulunduğu diğer pazarlardaki güçlü konumunu sadece iş makinası satarak değil, satış sırasında ve sonrasında sunduğu komple servis ve hizmet anlayışı ile kazanmıştır. Biz müşterilerimiz için değer yaratan uzun vadeli iş ortağı olmayı hedefliyoruz. Revizyon Merkezlerimiz de bu yaklaşımımızın temelini oluşturuyor. Kazakistan’da kurmuş olduğumuz Revizyon Merkezimiz Caterpillar bünyesindeki benzer tesisler içinde dünya çapında ikinci sırada yer alıyor. Bu merkezde geliştirilen uygulamalar Cat ile paylaşılıyor ve yapılan değerlendirmeden sonra diğer ülkelerdeki Cat temsilcilerinin de uygulaması için özel bir platformda yayınlanıyor. Bu başarıyı Ankara’daki merkezimizde de tekrarlamayı amaçlıyoruz. Tesislerimize 2018 yılından başlayarak gelecek 3 yıl içinde yaklaşık 2,5 milyon Euro yatırım yapacağız.” Fuat Murat Revizyon Merkezi’nin yarattığı değerle ilgili olarak şöyle konuştu: “Bu yenileştirme süreci şirketimize ve ülkemize maliyet tasarrufu ve yurt dışına daha az dövizin çıkmasını sağlamakta hem de ürün döngüsünü arttırdığı için çevreye katkı yapmaktadır. Konunun parasal boyutuna bakıldığında iş makinalarının orijinal parçalarının yurt dışından geldiği gerçeğinden hareket edersek, buraya ödenen dövizin yaklaşık yüzde 40’nın ülke olarak tasarruf edileceği gerçeği ortaya çıkmaktadır.”