İSTANBUL (AA) - Uçtan Uca Yerlileşme Programıyla ithalat bağımlılığını azaltmaya çalıştıklarını anlatan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Üretici ile tüketici arasında yeni iş birliği modelini hedefleyen yeni politikayla ürünlerde ithal ikamesini gerçekleştiriyoruz. Bunu ihracat izleyecek.” dedi.


Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) iş birliğiyle düzenlenen Asya-Pasifik Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Bakan Varank, üretimin ve büyümenin uluslararası iş birliğiyle, dayanışmayla sağlanabildiğini söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, yenilikçilikle, üretim ve yatırımın nabzını tuttuğunu kaydeden Varank, “Öncü verileri izleyip, gerekeni yapıyoruz.


KOBİ DESTEKLERİ ARTACAK


Üretimi güçlendirmek ve her türlü şok etkisine karşı dirençli kılmaya çalışıyoruz. Kurumların, Ar-Ge çalışmalarını destekliyoruz. Türkiye ekonomisinin temelini oluşturan KOBİ'lerin, üretim ve randımanını ileri seviyelere taşımak üzere, KOBİ’lere desteğimizi arttırıyoruz.


Hükümetimiz, özel sektörün daha rahat hareket etmesi, girişimlere uygun bir iklimin tesis edilmesi ve bürokrasinin azaltılarak işlerin daha seri yapılmasına çalışıyor, büyük ölçekli ve bölgesel, stratejik yatırımı teşvik ediyoruz." dedi.