Coşkunöz Holding yatırımı olan UAVERA, Türk Hava Kurumu Teknik A.Ş. (THK Teknik)'ye eğitim amaçlı İHA satışı gerçekleştirdi. Son teknoloji Çağatay VTOL Eğitim İnsansız Hava Aracı, yapılan törenle Türk Hava Kurumu Teknik envanterine girdi.

SÖZLEŞMEDE SİMÜLASYON SİSTEMİ DE VAR

UAVERA ile THK Teknik arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde 1 Adet Çağatay İHA, yapılan sertifika töreni ile THK Teknik’e teslim edildi. Sözleşme kapsamında ayrıca, İHA için simülasyon sistemi de bulunuyor.

Eskişehir THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi Başkanlığı’nda yapılan törene UAVERA Havacılık Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Ünver Şahin, THK Teknik Uçak Bakım A.Ş. Genel Müdürü Cemal Balıkçı, İHA2 sertifikası alacak pilot adayları ve her iki işletmenin yetkilileri katıldı.

"HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

UAVERA Genel Müdürü Ünver Şahin, iş birliği hakkında açıklamalarda bulundu. Şahin, havacılık piyasasına sağladıkları katkıdan duydukları mutluluğu dile getirdi ve şu bilgilendirmelerde bulundu:

"Teslim edilen Çağatay VTOL Eğitim İHA, THK Teknik bünyesinde SHGM İHA2 pilot sertifikası almak isteyen adayların İHA2 uçuş eğitimlerinde kullanılacak. UAVERA, İHA geliştirme ve üretiminin yanında, ülkemizin İHA2 pilot gereksiniminin karşılanmasına yönelik her türlü desteği vermeyi sürdürecek."

SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI

İŞ BİRLİKLERİ GELİŞTİRİLECEK

Yapılan protokolle teslim edilen 1 İHA’nın beraberinde 2022 senesinde THK Teknik envanterine yeni Çağatay VTOL İHA’ların girmesi ve iki kurumun ortak eğitimler planlaması da bekleniyor.

İlerleyen dönemde UAVERA tarafından İHA ile kargo hizmetlerinin verilmesi ve bu gayeyle platform geliştirilmesi alanlarında da iş birlikleri amaçlanıyor.