İSTANBUL (AA) - Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Aslı Selçuk, son dönemde yapmış oldukları toplantıların sıklığı ve görüştükleri yatırımcıların sayısının, Türkiye'ye ve şirketlere olan ilginin tekrardan canlanmaya başladığını gösterdiğini söyledi.

Selçuk, "Değişimden Değer Yaratmak" ana temasıyla 8'inci kez gerçekleştirilen TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, son yıllarda küresel, sektörel ve yerel dinamiklerin sürekli değiştiği bir ortamda faaliyet gösterdiklerine dikkat çekti.

Ekonomik ve politik gelişmeler, uluslararası ilişkiler, mevzuat, paydaş dinamikleri, yatırımcı beklentilerinin şirketler için sürekli bir değişim ortamı yarattığını aktaran Selçuk, sürdürülebilirlik, teknoloji, dijitalleşme, yapay zeka derken listenin uzayıp gittiğini, sermaye piyasaları açısından da son birkaç senedir değişen dinamiklerin etkisini hep beraber yaşadıklarını söyledi.

Aslı Selçuk, değişen ve dönüşen bu ortamda yatırımcı ilişkileri profesyonelleri olarak önceliklerinin bu dinamikleri idare etmek suretiyle Türkiye, sektörler ve şirketler için değer yaratmak olduğunu, buradan yola çıkarak bu seneki zirvenin temasını "Değişimden Değer Yaratmak" olarak belirlediklerini belirtti.

Yatırımcı beklentilerini anlamak ve yönetmek, bu suretle piyasalarda adil fiyatlamaların oluşmasını sağlamak amacıyla daha dinamik iş modellerini benimsediklerini aktaran Selçuk, şöyle konuştu:

"Teknolojiden daha fazla faydalanıyoruz. Tüm iletişim kanallarını proaktif olarak kullanıyoruz. Ülkemize, sektörlerimize, şirketlerimize ait dinamikleri yatırımcılarımızla düzenli olarak paylaşıyoruz. Sadece bu yıl BIST 30 şirketleri olarak, yurt içi ve dışında yatırımcı ve analistlerle 7 bini aşkın toplantı gerçekleştirdik. 40'ın üzerinde finansal merkezde yatırımcılarla buluştuk. Senelerdir benzer tempoda yürüttüğümüz programlar sonucu borsamıza yatırım yapan ülke sayısının Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre, 90'a ulaştığını da sizlerle paylaşmak isterim."