TÜV SÜD D-Expert, 1 Nisan 2019 tarihinde yürürlüğe girecek ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelik çerçevesinde, Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen “TS13805 İş yerleri - Karayolu motorlu taşıtları test merkezleri için kurallar” standardına uygun hizmet sunan firma olarak hizmet yeterlilik belgesi aldı.   

TÜV SÜD D-Expert’in Ankara Şaşmaz şubesi ile “sınıf 2, 4x4 arazi tipi araçlar test merkezi” kategorisinde hizmet yeterlilik belgesi almasına ilişkin konuşan firmanın Genel Müdür Yardımcısı Ozan Ayözger, bu durumun ikinci el araç ekspertiz sektöründe bir ilk olduğunu dile getirdi.

Ayözger, standart çerçevesinde, karayolu motorlu taşıtları test merkezleri için yapısal özellikler, işletmecilik, teknik donanım, çalışanlar ve güvenliğe ilişkin tespit edilen kuralların TSE uzmanlarınca tetkik edilerek sundukları hizmet kalitesinin tamamen yeterli olduğu kanısına varıldığını belirtti.

TÜV SÜD D-EXPERT, 2019’DA ŞUBE SAYISINI ARTIRACAK

Ankara Şaşmaz şubelerinin faaliyete geçmesiyle birlikte başlayan perakende hizmet noktalarının günümüzde beş şube ile devam ettiğini söyleyen Ayözger, diğer şubelerin ise 2019’da açılacağının bilgisini paylaştı. Ayözger, müşterilerinden aldıkları olumlu dönüşlerin, doğru yolda güçlü bir şekilde ilerlemelerinin kanıtı olduğunu da ifade etti. 

Firma, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki müşterilerine de kaliteli ekspertiz hizmeti verme hedefi doğrultusunda yakın gelecekte Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Şanlıurfa ve İstanbul’da yeni şubelerini faaliyete geçirmeyi planlıyor.