HATAY (AA) – Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Erol Bilecik, bolluk döneminin bittiğine işaret ederek, “”Dünyada, rüzgar esmiyor. Bununla birlikte, biz Türkiye’de, rüzgar yoksa kürek çekeceğiz." Şeklinde konuştu.

22. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) Doğu Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DASİFED) ev sahipliğinde, "Güçlü İşletmeler, Güçlü Ekonomi" başlıklı konuyla Hatay'da yapıldı.

TÜSİAD Başkanı Bilecik, AB ülkeleri ile ilişkilerin önemine değinerek, Türkiye’nin kurallara dayalı piyasa ekonomisi, demokrasi, hukuk devleti ilkeleriyle ve sosyal kalkınma hedeflerini başararak ekonomide yaşanan sorunları çözebileceğini ifade etti.

FİNANSMANIN MALİYETİNE SABRETMEK

Sabır, sebat ve inatla ekonomiyi düzeltmek gerektiğinin altını çizen Bilecik, şöyle konuştu:

"Global ekonomik gelişmeler de, Türkiye’ye özel şartlar da, finansmana bir dönem daha yüksek maliyet görülmesi olasıdır.

Dünyada, ekonomik refah ve bolluk dönemi bitti. Bolluk rüzgarları artık esmiyorsa da, küreklerimiz var. Türk iş dünyası olarak da kullanmaya kararlıyız.

Ekonomi yönetiminin de yapısal sorunlara odaklanacağını, hiç vakit kaybetmeden reform takvimi oluşturması gerekiyor. Şimdi eylem zamanı.”

ANAHTAR, İNOVASYON VE DİJİTALLEŞMEDE

İş dünyasının bu süreçte, inovasyon ve dijitalleşerek kendini geliştirmek zorunda olduğunu kaydeden Bilecik, kalkınmanın anahtarının, dijital çağın şartlarına uygun teknolojiyi ihtiyaçlara göre adapte etmekten geçtiğini açıkladı.