Uluslararası seviyede rekabet edebilen bir girişimcilik ekosistemi kurulması adına hayata geçirdiği çalışmalara bir yenisini ekleyen TÜSİAD, bu çerçevede Dönüşümü Başlat! Platformu ile Türkiye çapında girişimcilik eğitimine ulaşmanın önündeki zaman ve mekan engellerini kaldırarak, girişimcilik dönüşümünü hızlandırmayı hedefliyor. 

Platformun altyapı çalışmaları, ABD Büyükelçiliği’nin destekleriyle yürütülüyor.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE İLHAM BULMALARI SAĞLANACAK

Platform bünyesinde başta üniversite öğrencileri olmak üzere, girişimcilikle ilgilenen tüm gençlere yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak üzere ücretsiz erken ve ileri aşama girişimcilik eğitimleri sunulacak. Girişimcilik ekosisteminin ve akademinin önemli isimlerinin katkılarıyla hazırlanan müfredat kapsamında gençlere fizibilite, fikri haklar, sunum teknikleri, pazara çıkış stratejileri gibi birçok konuda ayrıntılı bir eğitim verilecek.

TÜSİAD ağında bulunan tecrübeli iş insanları ve girişimcilerin katılımlarıyla birebir ve toplu mentorluk seansları düzenlenerek genç girişimcilerin fikirlerini gerçekleştirmeleri konusunda ilham bulmalarına ve desteklenmelerine olanak tanınacak.

GENÇLERE ETKİLEŞİM KANALI DA SUNACAK

Platform ayrıca, gençlere derneğin girişimcilik alanındaki çalışmalarını takip etme, benzer hedeflerle çalışan gençlerle tanışma, etkileşime geçme ve profesyonel ağlarını geliştirme konusunda bir etkileşim kanalı da sunacak. 

"TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI" "TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI"

"GİRİŞİMCİ ADAYLARININ HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Dönüşümü Başlat! Girişimcilik Eğitim ve Mentorluk Platformu’nun tanıtım toplantısı TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı İrem Oral Kayacık ve TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Çalışma Grubu Başkanı Dr. İzel Levi Coşkun’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaslowski, dernek olarak yeni nesil yetenekleri bulunan gençlerin Türkiye'nin yanı sıra tüm dünya için öneminin farkında olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin genç nüfusunun yeteneğine ve potansiyeline güvendiklerini, aydınlık geleceği gençlerle kuracaklarına inandıklarını belirten Kaslowski, bu sebeple girişimci adaylarının yanlarında olduklarını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN PARLAK GELECEĞİNİ İNŞA EDECEKLERİNE İNANIYORUZ"

Simone Kaslowski, "Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programımız ile 10 yılı aşkın süredir ilmek ilmek tüm Türkiye’de dokuduğumuz çalışmalarımızı, eğitim havuzumuzu ve mentorluk ağımızı tüm gençlerimizin ücretsiz ve çevrimiçi ortamda yararlanabileceği bir platforma taşıma hayalini uzun süredir kuruyorduk." dedi.

Tanıtımını yaptıkları Dönüşümü Başlat! Platformu'nun söz konusu amaç ve çalışmalar neticesinde ortaya çıktığını ve katma değerinin yüksek olacağına inandıkları bir başarı hikayesi olarak ön plana çıktığını kaydeden Kaslowski, "Gençlerimizin girişimcilik ruhu ile Türkiye’nin parlak geleceğini inşa edeceğine inancımız tam. Bu doğrultuda onları her zaman onları desteklemeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.