VAN (AA) - Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı olan Simone Kaslowski ile yönetim kurulu üyeleri, "TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!" programı kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) öğrencilerle bir araya geldi.

YYÜ tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, üniversite öğrencilerine yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak maksadıyla yürütülen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!" programı Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Programda söz alanKaslowski, girişimcilik ruhu taşıyan üniversite öğrencilerine yenilikçi fikirlerini geliştirmelerini ve bu dönemi iyi değerlendirmeler tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından moderatörlüğünü TÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Melda Çele'in yaptığı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanı İren Oral Kayacak, TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Çalışma Gurubu Başkanı İzel Levi Coşkun, Eczacıbaşı İnovasyon ve Girişimcilik Direktörü Burak Yaman'ın konuşmacı olduğu panele geçiş yapıldı.

Panelden sonra Klaslowski ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri Van YYÜ Kedi Villası'nı gezdi.

Programda TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Kayri, Prof. Dr. İsmail Hakkı Ekin, Genel Sekreter Doç. Dr. Sebaheddin Şevgin, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler yer aldı.