TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, AB üyeliğinin vazgeçilmez bir hedef, olduğunu belirterek, "AB üyeliği globalleşme döneminde, Türkiye’nin bir cazibe merkezi olmasına muhteşem katkılar sunar. AB tarafından bakarsanız da, Birliğin, kapsama alanı, dönüştürücü ve geliştiriciliği global coğrafyada genişleyip, iddiasını arttırmasıdır. Türkiye'nin AB üyeliği, kazan-kazan formülünün çok iyi bir örneğidir." dedi.

TÜRKİYE İSTEDİĞİ HER HEDEFE ULAŞMIŞTIR

Türkiye’nin istediğinde, tüm hedeflerine ulaştığını tarih göstermiştir. 

Zaten tarihten gelen hikâyelerimize bakıldığında, bu başarıyı defaatle gösteren, Türkiye Cumhuriyeti’ni görürsünüz. 
Uluslararası yatırımcıların kriteri, Dünya Bankası iş yapma kolaylığı endeksinde, Türkiye günümüzde 17  basamak daha yukarıda yer alıyor."

TÜRKİYE YARINLARA HAZIR MI?

Bilecik, “Türkiye yarınlara hazır mı?" sorusunu toplumca, kendimize sormamız gerektiğini söyledi.
Türkiye’nin risk ve fırsatlarından söz eden Bilecik,  varılacak hedefler ve ulaşılacak başarılar olduğu tespitini yapan Bilecik, "Gidilmesi gereken yol net. Sosyal ilerleme, özgürlük, hukukun üstünlüğü ve demokrasi kulvarında gitmeliyiz." dedi.

Global ticaretteki kaotik yapıdan da söz eden Bilecik, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşından, tüm uluslararası ticaretin etkilendiğini belirterek, böyle bir savaşın kazananın olmadığını söyledi. 

Türkiye ile AB arasında gerilen ilişkilere de değinen Bilecik, son olarak, İran’a uygulanan ambargoda, Türkiye’ye muafiyet tanınmasının çok önemli olduğunu kaydederek, “Ülkelerarası diplomaside, düşmanlık geçici, karşılıklı çıkarlar ise gerçektir” dedi.

AB TÜRKİYE’NİN VAZGEÇİLMEZİDİR

Bilecik, Türkiye’nin AB sürecinde olmasının, ekonomi, hukuk, diplomasi ve teknolojide, çok büyük katkılarının olduğuna işaret ederken, “Globalleşmede, AB üyeliği, Türkiye’ye cazibe merkezi olması için inanılmaz bir fırsat bahşediyor. 
AB tarafından da, Türkiye ile kazanacaklarına baktığınızda, kapsama alanının, dönüştürücü ve geliştiriciliğinin arttığını görüyorsunuz. Türkiye’nin-AB ile ilişkileri karşılıklı büyük katkılar içermektedir.” dedi.

Siyasi gücünüz ile ekonominizin eşit adımlarla ilerlediği tespitini de yapan Bilecik, Türkiye’nin başarısı için, yüksek nitelikli eğitim, özgür toplum, hukuk devleti, demokrasi ve teknolojik üretim, AB ile bütünleşme sürecinin gelişmesiyle paralellik arz etmektedir.

GEMİYİ YENİDEN YÜZDÜREBİLMEK…

Finansmana erişimde, her sektörün sıkıntı yaşadığını kaydeden Bilecik, “Uluslararası ticaretin piyasaları bir parça soluklandıracağı bir dönemdeyiz.
El ele verirsek gemiyi yeniden yüzdürürüz. Bundan böyle, daha fazla uzun vadeli planlar yapmalı ve arkasında da durmalıyız.” dedi. 
Türkiye'nin büyük ekonomi olma iddiasıyla yürüdüğünü vurgulayan Bilecik, tek yürek Türkiye'nin önünde, hiçbir gücün duramayacağını ifade etti.