Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), dünya havacılık sektörünün önde gelen şirketlerinden Spirit'e toplam 200 uçaktan oluşan set teslimatı gerçekleştirdi.

1.570 UÇAKLIK SET DAHA İHRAÇ EDECEK

Şirketten yapılan açıklamada, "Airbus A220 Fixed Trailing Edge" için 2012 yılında detay parça sevkiyatıyla başlayan süreçte 2014'te ilk bitmiş ürün teslimatını gerçekleştirildi. 

Bugüne kadar toplam 200 uçaklık seti Spirit’e teslim eden firma, proje kapsamında toplam bin 770 uçaklık set teslim etmeyi hedefliyor.

KALİTE VE HATASIZ ÜRETİMİ ESAS ALIYOR

Kanat üzerinde firar kenarında bulunan ve hareketli detayların (Spoiler, Aileron ve benzeri) ve iniş takımının bağlandığı parça olarak adlandırılan "Fixed Trailing Edge" kapsamında bir uçaklık sette her kanatta birer adet olmak üzere toplam 2 adet iç ve 2 adet dış spar bulunuyor.

Firma, bu doğrultuda kanat üzerindeki hareketli detay parçaların monte edildiği sparları içeren ve iniş takımının bağlandığı parçayı ifade eden "Fixed Trailing Edge" üretimini de kesintisiz sürdürüyor.

Airbus ve Boeing başta olmak üzere birçok önemli havacılık şirketi ile "tek kaynak" olarak sürdürdüğü hava yapısalları üretiminde birçok ödüle layık görülen şirket, kalite ve hatasız üretimi esas alıyor.

"YENİ BİR KİLOMETRE TAŞI EKLEDİK"

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, "Dünya hava aracı yapısalları sektörünün katalizör markalarından Spirit ile iş birliğimiz çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz teslimatlarımıza bir yeni kilometre taşını daha ekledik. Airbus A220 uçakları için üretimini gerçekleştirdiğimiz kritik parçaların 200'üncüsünü teslim etmenin heyecanı içindeyiz." dedi.

Uzun yıllara dayanan stratejik iş birliklerinin bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Kotil, teslimatta emeği geçenlere teşekkür etti ve iş birliklerinin artmasını dileyerek sözlerini tamamladı. (AA)