ANKARA (AA) - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından Türkiye'nin nitelikli insan kaynağının artırılmasına yönelik faliyete geçirdiği Senin Kariyer Yolun (SKY) Stajyer Mühendis Programı'na başvurular başladı.

Konuyla ilgili olarak kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, TUSAŞ, havacılık ve uzay ekosisteminin öncü şirketi olma vizyonu ile ülkenin nitelikli iş gücüne katkı sağlamayı sürdürüyor.

TUSAŞ, her sene gençlerin büyük ilgi gösterdiği program kapsamında başvuru toplamaya başladı. TUSAŞ ile protokolü bulunan üniversitelerden ilgili mühendislik dallarında eğitim görmekte olan 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin dahil edileceği program, Kasım 2020 döneminde başlayacak. Programa kabul edilen öğrencilerin uzmanlık alanlarına göre yönlendirileceği program Mayıs 2021’etarihine kdar sürecek.

Milli havacılık ve uzay projelerini ülkeye kazandırmak için faaliyetlerine devam eden TUSAŞ’ın bahse konu olan programı, sunduğu sosyal imkanların yanı sıra Türkiye'nin havacılık tarihindeki en önemli projelerde gençlerin aktif görev almasına olanak tanıyor.

Bu sene makine, elektrik - elektronik/haberleşme, havacılık, uçak, uzay, bilgisayar, imalat, metalurji ve malzeme, kimya, mekatronik mühendisliği bölümlerinden öğrencilerin kabul edileceği program, TUSAŞ’ın Ankara, İstanbul ve Bursa yerleşkelerinde yapılacak.

Milli projelere yakından tanıklık etme olanağı tanıyacakolan SKY Stajyer Mühendis Programı ile öğrenciler, mühendislik pratiği ve farkındalığının yanı sıra üniversitelerde öğrendikleri bilgileri, TUSAŞ’ın nitelikli mühendis ve teknisyenleri sayesinde pratiğe dönüştürme imkanına kavuşacak. Staj programına başvurular için son tarih ise 27 Eylül olarak belirlendi.