ANKARA (AA) - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Ar-Ge yatırımlarını artırarak sürdürüyor. Gerçekleştirilen açıklama kapsamında TUSAŞ, güncel teknoloji ürünlerini Türkiye'ye kazandırmak için çalışıyor. 

Uluslararası alanda rekabet avantajı sağlamak için yenilikçi teknolojileri izleyen TUSAŞ, hem ürün geliştiriyor hem de ürünlerine entegre ediyor. 

TUSAŞ, Ar-Ge çalışmaları için 2018 yılında 1,5 milyar TL bütçe ayırmıştı. 2019 yılına gelindiğinde bu rakam katlandı ve inovasyon projeleri için 3 milyar TL değerinde yatırım yapıldı. Bu sayede geçen yılın cirosunun yüzde 34,4’ü Ar-Ge harcamalarına ayrıldı.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİNE DEVAM 

TUSAŞ'ın Ankara  Kahramankazan tesislerinde  Ar-Ge merkezi bulunuyor. TUSAŞ ayrıca  ODTÜ Teknokent, İstanbul Teknopark, İTÜ ARI Teknokent, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark, Ulutek Teknopark ve Hacettepe Teknokent gibi üniversitelerin yerleşkelerinde savunma sanayi alanında ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla projeler yürütüyor. Üniversite ve sanayi iş birliği kapsamında yürütülen ortak projeler sayesinde hem sanayinin ihtiyaçlarına cevap veriliyor hem de gençlerin istihdam anlamında önü açılıyor. TUSAŞ, bu yılın ilk altı ayında yaklaşık ilave 150 personel istihdamıyla Ar-Ge personel sayısını 3 bine çıkardı.

46 PATENT BAŞVURUSU 

TUSAŞ, inovasyon ve teknolojiyi temel kaldıraç olarak konumlandırıyor.  TUSAŞ, Ar-Ge personeli ulusal patent ve faydalı model geliştirme alanında yaptığı çalışmalara hız verdi. Bu kapsamda  2019 yılında toplam 46 patent başvurusu yaptı ve  bu yılın ilk altı ayında toplamda 48 patent başvurusu gerçekleştirerek teknoloji geliştirmeye devam etti.