Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), Airbus tarafından geliştirilen yeni nesil yolcu uçağı A320 ailesinin uzun uçuşlar için tasarlanan A321XLR modelinin ilk "Section-18" panellerinin modifikasyonunu ve üretimini tamamlayıp, sevkiyatını gerçekleştirdi.

İLK SETİN SEVKİYATINI TAMAMLADI

Hava yapısalları alanında yarım asra yakın deneyime sahip firma, edindiği tecrübe ve yetkin iş gücü ile havacılık ekosisteminin önemli bir paydaşı olarak yeni nesil hava araçlarının da kritik panellerinin tasarımından üretimine tüm aşamalarında yer almaya devam ediyor.

İlk olarak 1995'te başladığı ve bugüne kadar 5 bin uçaklık setin üzerinde üretimini tamamlayıp teslimatını gerçekleştirdiği "Section-18" panellerini daha da geliştiren firma, çok daha uzun uçuşlara olanak sağlayan A321XLR uçakları için yeniden yapısal güçlendirme yapılan modifikasyonlu panellerde ilk setin sevkiyatı tamamladı.

İLK ETAPTA 5 UÇAKLIK SET TESLİM EDECEK

TUSAŞ'ın tek kaynak olarak ürettiği ve uçağın arka çıkış kapısının bulunduğu bölüm olan Section-18, sağ-sol ve alt-üst olmak üzere 4 ana panelden meydana geliyor.

Bir set panelde toplamda bin 200 detay parça bulunuyor.

Şirketin, ilk etapta 5 uçaklık setin üretimini tamamlayıp, sevkiyatını gerçekleştireceği bildirildi. (AA)