İSTANBUL (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul turizminde yaşanan sorunlara çözüm aramak ve İstanbul'u dünya turizminde daha üst sıralara taşımak için iş birliğini geliştirmeye karar verdi.

TÜRSAB tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, İTO ile yapılan iş birliği uyarınca İstanbul turizminin geleceğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Edinilen bilgiye göre, TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve İTO Başkanı Şekib Avdagiç, İTO'da yapılan toplantıda iki kurumun ortak çalışmalarla faliyetea- geçirebileceği projeleri değerlendirdi.

Toplantıya, Avdagiç ve Bağlıkaya'nın dışında, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri Diyaeddin Şahin ve Nalan Yeşilyurt, İTO Genel Sekreteri Doç. Dr. Nihat Alayoğlu, İTO Başkan Danışmanı Tuğrul Akay, TÜRSAB Genel Sekreteri Melike Ertekin, TÜRSAB Stratejik Planlama, Koordinasyon ve Pazarlama Grup Başkanı Levent Demirel ve TÜRSAB Bilgi Teknolojileri ve Medya İletişim Grup Başkanı Mesut Kanat da yer aldı.

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, İstanbul'daki seyahat acentalarının Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) ve IGA başta olmak üzere yaşadıkları sorunları İTO Başkanı Şekib Avdagiç ile paylaşırken, Avdagiç, sorunların çözümü için TÜRSAB'ın yanında olduklarını belirtti.

Seyahat acentalarına UKOME ile ilgili sorunların aşılması khususunda destek sunacağını aktaran Avdagiç, İstanbul Havalimanı'nda (İGA) yolcu karşılama ile ilgili sorunun da en kısa zamanda çözülebilmesi için gayret göstereceklerini söyledi.

Toplantıda İTO bünyesindeki Tüketici Hakem Heyetlerine turizm konusunda eğitim verilmesi konusu da gündeme getirilrken İTO Başkanı Avdagiç söz konusu eğitimlerin en kısa zamanda yapılabileceğini söyledi..

TÜRSAB tarafından hazırlanan "COVID-19’un Turizme Etkileri ve İstanbul Turizminin Geleceği" başlıklı raporun İTO Başkanı Avdagiç'le paylaşıldığı toplantıda, İTO'nun "Start-Up" projelerini destekleyen "Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi"nin TÜRSAB Üyesi seyahat acentalarınca hazırlanan projelere destek vermesi kararlaştırıldı.

Bununla beraber İstanbul Ticaret Üniversitesi ile TÜRSAB Akademi arasında turizm belgelendirmesi ve sertifikasyonu konularında ortak proje ve çalışmaların geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

TÜRSAB Başkanı Firuz B. Bağlıkaya toplantının ardından İTO Başkanı Avdagiç'e bugüne kadar İstanbul turizminin gelişimi için yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ederek plaket takdim etti.