TRABZON (AA) - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı olan Firuz Bağlıkaya, "Bizim için kurumsal olma açısından bakıldığında en radikal değişiklik, TÜRSAB'ın bundan böyle borçlanamayacak olması, borçlanmasını yasayla yasaklıyoruz. Kefil de olamayacak. Biz Haziran 2018'de 560 milyon lira borçla devraldık."  şeklinde konuştu.

Başkan Bağlıkaya, Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bir otelde gerçekleştirilen oplantıda, birlik üyelerinin sorularını cevapalandırdı.

Seyahat acentalarına ilişkin yeni yasa çalışmalarının ne aşamada olduyla ilgili sorusu üzerine Bağlıkaya, TÜRSAB olarak üyelerin ve sektörde tecrübeli kişilerin de fikirlerini alarak detaylı bir çalışma yaptıklarını sbelirtti.

Bağlıkaya, 48 maddelik çalışmayı Kültür ve Turizm Bakanlığına sunduklarını, sürecin sonuçlanmasını beklediklerini dile getirdi.

Önerdikleri maddeler arasında TÜRSAB için radikal kararların bulunduğuna vurgu yapan Bağlıkaya, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim için kurumsal olma açısından bakıldığında en radikal değişiklik, TÜRSAB'ın bundan böyle borçlanamayacak olması, borçlanmasını yasayla yasaklıyoruz. Kefil de olamayacak. Biz Haziran 2018'de 560 milyon lira borçla devraldık. Bağımsız denetim raporlarında, Maliyenin denetim raporlarında bunlar var. Biz uydurmuyoruz, orada yazılı 560 milyon lira. TÜRSAB'ın 120 milyon dolar niye borcu olsun? Ne yapıyor, holding mi işletiyor? Niye, ticaret yapma hevesi. Arkadaşlar kendi şirketlerinde ticaret yapmayıp, gelip bizim paramızla ticaret yapıyorlar. Bunların önünü kapattık, en radikal değişiklik bu. Bundan sora TÜRSAB'a yönetici olacak arkadaşların ticari zevkleri veya ticari hırsları kendi şirketlerinde yapacakları şeyler olacak, burada olamayacak. TÜRSAB'ı hiçbir şekilde bir borca kefil yapamayacaklar."

Bağlıkaya, son olarak diğer radikal değişikliğin ise başkanın görev süresine ilişkin olduğunu dile getirdi.

Toplantıda TÜRSAB Yönetim Kurulu üyeleri Ali Bilir ve İbrahim Canatan, TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı da yer aldı.