İSTANBUL (AA) - TürkTraktör, tarımda sektöründe teknoloji kullanımıyla karar desteği sunacak kullanıcı dostu bir dijital uygulama olan "Tarlam Cepte" uygulamasını müşterilerine sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamada, 12 senedir sektörün aralıksız lider markası olan TürkTraktör, modern tarımı yönlendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

TürkTraktör, sektöründe yine bir ilk olarak, çiftçilere tarımla ilgili konularda tavsiyelerde bulunarak destek sunacak yeni mobil uygulaması "Tarlam Cepte" uygulamasını sunuyor.

Geliştirdiği yeni uygulama ile çiftçilerin tarımda girdi maliyetlerini azaltarak operasyonel verimliliği yükseltecek  tavsiyeler sunmayı amaçlayan TürkTraktör, böylelikle çiftçilere katma değer sağlamayı amaçlıyor

Akıllı cep telefonu veya tabletlerine "Tarlam Cepte" uygulamasını indiren kullanıcılar; yer aldıkları bölgenin hava durumundan Tarım ve Orman Bakanlığının verdiği tarımsal hibe/destekleriyle alakalı duyurularına, hal/borsa fiyatlarından mazot, gübre ve ilaç fiyatlarına kadar çok sayıda güncel bilgiye ücretsiz olarak hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyor.

Kullanıcılarına ücretli olarak verdiği hizmetler ile de "Tarlam Cepte" çiftçiler, tarım yaptıkları arazi parçalarını harita üzerinde belirleyerek izlemelerine olanak sağlayan kişiye özel takip sistemine sahip oluyorlar.

Kendi arazilerini uydu haritası üzerinde işaretledikten sonra çiftçiler bu bölgeye ve araziye özel meteorolojik risk uyarılarını alıyor ve mahsullerinin sağlığını düzenli olarak kontrol edebiliyorlar.

"Tarlam Cepte"nin sunduğu lokasyon temelli uydu destekli bitki sağlığı takibi hizmeti sayesinde kullanıcılar kontrol edilmesi gereken alanları görerek potansiyel kayıpları engelleye bilirken, ürünün büyüme dönemlerine bağlı olarak toprak işleme, sulama, gübreleme, ilaçlama gibi yetiştiricilik aktivite önerilerini de tarla konumuna özel olarak edinebiliyorlar.