TürkTraktör, 2021 yılı ocak-mart dönemindeki net kârını 348 milyon TL olarak açıkladı.
TürkTraktör'den yapılan açıklamaya göre, bu yılın ocak-mart dönemindeki toplam üretim rakamı 13 bin 208 adet oldu. Şirket, Geçen yılın aynı dönemine göre toplam satışlarında yüzde 71’lik bir artış sağladı. TürkTraktör, Ocak-Mart 2021 döneminde 9 bin 628 adet traktörü Türkiye’deki, 3 bin 487 adedi ise dünya pazarlarındaki çiftçilerin kullanımına sundu.
Yılın ilk 3 ayında cirosu üretimdeki artışa bağlı olarak 2 milyar 684 milyon TL’ye yükselten Şirket, faaliyet kâr marjını ve FAVÖK marjını, sırası ile yüzde 14,2 ve yüzde 15,7 olarak gerçekleştirdi. Bu sonuçlarla birlikte TürkTraktör’ün Ocak-Mart 2021 dönemindeki net kârı 348 milyon TL olarak kaydedildi.
Yılın ilk 3 ayında özellikle üretim ve satış adetlerinde yakaladıkları başarının, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlama tarafındaki gayretlerinin önemli bir göstergesi olduğunu belirten TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, tarım sektörünün belkemiği olan çiftçilerin çalışmalarını kesintisiz biçimde yapmaları için, mekanizasyon tarafındaki taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini söyledi. 

YURT DIŞI SATIŞLARI YÜZDE 2 ARTTI

Bu yılın ilk 3 aylık döneminde, New Holland ve Case IH marklarının başarılı performansı ile traktör pazarındaki liderliklerini sürdürdüklerini ifade eden Özüner, salgının farklı bölge ve ülkelerdeki seyrinde yaşanan dalgalanmalarla talep ve tedarik zincirindeki sıkıntılar yaşanmaya devam ettiğini kaydetti.  Bu sorunlara karşın bu süreci en iyi şekilde yönetmek adına aldıkları aksiyonlarla ocak-mart arasında yurt dışı satışlarını yüzde 2 artırmayı başardıklarını aktaran Özüner, Bbu dönemde Türkiye’nin toplam traktör ihracatının yüzde 88’ini yine tek başlarına gerçekleştirdiklerini ve Türkiye’nin adını global pazarlarda duyurmaya devam ettiklerine dikkat çeken Özüner, yılın kalanında da yurt dışına satıştaki performanslarını artarak devam etmesini planladıklarını söyledi. (AA)