İSTANBUL (AA) - Fraport AG Üst Yöneticisi (CEO) olan Stefan Schulte, "20 senedir Türkiye pazarındayız. Türkiye, bu zaman içinde inanılmaz başarı ve gelişmeye imza attı. Türkiye'de bulunmaktan gurur duyuyoruz, daha fazla burada bulunmak istiyoruz. Türkiye'ye inanıyoruz, uzun bir zaman daha Türkiye'de olacağız." şeklinde konuştu.

Uluslararası havalimanı işletmecisi olan Fraport, Türkiye pazarındaki 20'nci senesini stanbul'da, Fraport AG CEO’su Stefan Schulte ve Fraport Türkiye Genel Müdürü Bilgihan Yılmaz, Sivil Havacılık (SHGM) Genel Müdürü Bahri Kesici'nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıyla kutladı.

1999 ysenesinde Antalya Havalimanı’nın işletmesini üstlenen şirket, 2,5 milyon uçakla 380 milyona yakın yolcuyu ağırladı. Etkinlik çerçevesinde Antalya Havalimanı'nın kente ve ülke ekonomisine 20 senelik katkısını gösteren Ekonomik Etki Analizi'nin sonuçları da paylaşıldı.

2018 senesinde Türkiye ekonomisinde 123 bine yakın istihdama olanak sağlayan şirket 762 milyon dolar hanehalkı geliri yaratırken, GSYH'ye 4,1 milyar dolarlık katkı elde etti.

Fraport AG CEO'su Stefan Schulte, etkinliğin açılışında yapmış olduğu konuşmada, Antalya Havalimanı işletmesinin Fraport AG'nin ilk yurt dışı operasyonu olduğunu belirterek, 4 kıtada, 11 ülkede ve 30 havalimanında faaliyet gösterdiklerini anlattı.

1999-2018'de Antalya Havalimanı'nda toplam 373 milyon yolcuya hizmet verilirken, Ağustos 2018'de bir rekora imza atıldı ve bir ay içinde 1999'da kaydedilen toplam yolcu sayısı aşıldı.

2019 yılında tüm zamanların yeni yolcu rekoru beklenirken, özellikle dış hatlarda 2019 yılının 9 aylık döneminde yüzde 17'lik artış kaydedildi. Antalya Havalimanı'na 2018'de yabancı turistlerin yüzde 99,7'si uçakla geldi.

Antalya Havalimanı, Türkiye'de tüm yolcuların yüzde 15'i ile 3'üncü sırada, iç hatlar yolcularının yüzde 7'si ile 5'inci sırada, dış hatlar yolcularının yüzde 25'i ile 2'nci sırada, toplam uçuşların yüzde 12'si ile 3'üncü sırada bulunurken, büyük havalimanları arasında son 20 yılda en hızlı büyüyen havalimanı özelliğine sahip.

Toplantı kapsamında gerçekleştirilen oturumda Sunexpress CEO'su Jens Bischof, TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, İstanbul Sabiha Gökçen CEO'su Ersel Göral ve Fraport AG Kıdemli Başkan Yardımcısı Holger Schaefers de turizm ve havacılık sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.