Türkiye’nin 2018 yılı ağustos sonu itibariyle toplam doğal taş ihracatı 1,27 milyar dolar. Bu yıl 26 – 29 Eylül 2018 tarihleri arasında İtalya’nın Verona şehrinde 53. kez düzenlenen Marmomac 2018 Doğal Taş Fuarı’na Türkiye’den toplam 128 firma katılırken, İMİB 52 Türk doğal taş firmasıyla İtalya’ya çıkarma yaptı.

76 firma bireysel katıldı

Fuara 52 Türk firması milli katılım organizasyonu ile 76 Türk firması bireysel olarak katılım sağladı. Sektörün ihracat hedefleri noktasında İtalya pazarının önemli bir rol üstelendiğini ifade eden İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer, fuar kapsamında dünyanın farklı noktalarından gelen sektör temsilcileriyle bir araya gelme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Türkiye doğal taşta maksimum çalışıyor

İMİB Başkanı Aydın Dinçer, Türkiye ekonomisi açısından stratejik öneme sahip olan madencilik sektörünün hak ettiği yere gelmesi için maksimum seviyede çalışıldığını ve bu yıl 26 – 29 Eylül 2018 tarihleri arasında İtalya’nın Verona şehrinde 53. kez düzenlenen Marmomac 2018 Doğal Taş Fuarı’na 52 farklı sektör temsilcisiyle çıkarma yaptıklarını belirtti.

Doğal taşın parlayan yıldızı Türkiye

İMİB’in fuara 9’uncu kez milli katılım organizasyonu düzenleyerek katılım sağladığının altını çizen Dinçer, 53 yıldır düzenlenen Marmomac 2018 Doğal Taş Fuarı’na Türk katılımcıların mermer, traverten fayans, plaka, bordür ve mozaik gibi dekoratif ürünlerle yer aldığını söyledi. Dinçer, “Marmomac Fuarı dünyanın en büyük doğal taş pazarlarından biri olan İtalya’nın en büyük sektörel fuarı konumunda. Dolayısıyla dünyanın farklı bölgelerinden gelen sektör temsilcileriyle bir arada olmak ve sektörü değerlendirmek çok kıymetli. Fuara Türkiye’nin yanı sıra Arjantin, Belçika, Brezilya, Çin, Fransa, Hırvatistan, Mısır, Ürdün, İran, Pakistan, Hindistan, Portekiz, İspanya, Tayvan gibi ülkeler de milli katılım organizasyonuyla katılım sağladı.