OKT Trailer ve Volkan İtfaiye iş birliği ile üretilen Türkiye’nin ilk ve tek “Pist Köpükleme Aracı”, dünyanın en büyük havalimanı olan İstanbul Havalimanı’nda yolcu güvenliğinin sağlanmasında önemli rol oynayacak. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)’nin hizmetinde kullanılacak olan araç, uçakların acil iniş durumlarında olası riskleri bertaraf ederken doğru iniş güvenliğine zemin hazırlayacak ve olası yangın tehlikelerinde öncü görev üstlenecek. Araç, aynı zamanda soğutma ve söndürme işlevini de gerçekleştirmeye imkan sağlayacak. 

OKT Trailer ve Volkan İtfaiye tarafından yapılan ortak açıklamada araç ile ilgili şu bilgilere yer verildi: “Kimyasal tepkime ve korozyon etkisini önleyen özel alaşımlı paslanmaz çelik malzemeden üretilmiş gövdesi, yüksek hacimli su ve kısmi köpük tank kapasitesine sahip tasarımı, ağır tonaj taşımaya uygun sürüş konfigürasyonu, özel tasarım şasisi, Volkan İtfaiye tarafından özel entegre edilmiş köpükleme sistemi ve donanımı, Türkiye dışından ithal edilen emsallerini aratmayan özellikleri ile saha müdahale ekibinin en büyük yardımcısıdır.”