CRIF ve Dun & Bradstreet işbirliği kapsamında 37 ülkede şirketlerin, COVID-19 salgının etkili olduğu bu yılın ilk 6 aylık döneminde ödeme performans verileri ve vade aşım trendlerini inceleyerek hazırladığı "Global Payment Study 2020 COVID-19 Dönemi" özel raporunu açıkladı.
Açıklanan rapora göre Avrupa ülkelerinin önemli bir kısmında bu yılın ilk 6 ayında şirketlerin zamanında ödeme performansları düştü.
Verilere göre; Fransa'da şirketlerin zamanında ödeme performansı bu yılın ilk 6 ayında geçen yıla göre yüzde 4,1 gerileyerek yüzde 41,1'e düşerken, Romanya'da ödeme performansı yüzde 6,9 gerileyerek yüzde 13,4'e indi.
Rusya'da zamanında ödeme performansı yüzde 3 gerileyerek yüzde 71,3'e düşerken,  İspanya'da yüzde 2,6 gerileyerek yüzde 45,4'e, İngiltere'de yüzde 2,3 gerileyerek yüzde 41,5'e ve Almanya'da 
Verilere göre Hollanda, Belçika, İtalya, Bulgaristan gibi Avrupa ülkelerinde ise şirketlerin zamanında ödeme performanslarının arttığı görülüyor.
COVID-19 sürecinde Avrupa'da en çok zarar gören sektörler ise ulaşım konaklama, giyim aksesuar mağazaları, tekstil, yeme ve içme sektörü oldu.

GEÇEN YILA GÖRE ARTIŞ YAKALADI

"Global Payment Study 2020 COVID-19 Dönemi" özel raporuna göre, Türkiye'de bu yılın ilk 6 ayında ödemelerini zamanında gerçekleştiren şirketlerde yüzde 0,8'lik artış görüldü. 90 gün ve üzeri gecikmelerde ise yüzde 1,8 azalış yaşandığı görüldü.
Yüzde 56,3 ile Avrupa ortalamasının üzerinde zamanında ödeme performansı gerçekleştiren Türkiye, geçen yılla kıyaslandığında bu yılın ilk 6 ayında zamanında ödeme performansında yüzde 0,8'lik artış yakaladı.