Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin global tanıtım kanalı "goturkiye.com"un 3 milyon tekil ziyaretçi ve turizm alanındaki tüm rakiplerini geride bıraktığını belirtirken sene sonuna kadar ziyaretçi sayısının 8 milyon, sayfa görüntülenme sayısını da 15 milyon olmasını hedeflediklerini açıkladı. 

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Bu yıl "ttidigital.izfas.com.tr" adresindeki dijital platformda gerçekleştirilen 14. Travel Turkey İzmir Fuarı'nın çevrimiçi açılış töreninde konuştu. Ersoy, hızla dijitalleşen dünyada tanıtımda kendisini gösteremeyenlerin kitlelere ulaşamayacaklarına dikkati çekti.

İNSANLAR TERCİH ETMELİ

"Dünyanın en güzel kumsallarına, doğasına, en gelişmiş ve konforlu tesislerine de sahip olsanız insanları bundan haberdar edip sizi tercih etmelerini sağlamak zorundasınız diyen Ersoy, “Aksi takdirde elinizde boş binalar ve güzel manzaralar dışında bir şey kalmaz. Bu amaçla Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) çatısı altında bir yapı oluşturduk.” dedi.

Bu yapının Thomas Cook krizi ile salgın sürecinde önemli katkılar sağladığına işaret eden Bakan Ersoy, 2020 yılı boyunca tanıtım çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.

82 ülkede 64 filmle devam eden dijital reklamların 1,5 milyar izlenmeye ulaştığını belirten Ersoy,  "Ülkemize sürekli ziyaretçi gönderen ana pazarlarımızın basın organlarında yer alacak yayınlar için de 96 etkinlikle 35 ülkeden 1000'i aşkın kişiyi ağırladık. Teknolojiyi etkili şekilde kullanmayı sürdürüyoruz." dedi.

TAKİPÇİ SAYISI 7 MİLYONA ULAŞTI

Ersoy, Türkiye’nin her ilinin kültürel ve turizm değerlerine "goturkiye.com" adresinde yer verildiğini söyleyerek, sayfaların görüntülenme rakamlarına bakıldığında 5 milyon görüntülenme ile yine dünyanın önde gelen turizm ülkelerinin siteleri arasında Türkiye’nin ilk sırada yer aldığını duyurdu. 

Sosyal medya hesaplarında da toplam takipçi sayısının 7 milyona ulaştı diyen Bakan Ersoy, turizmde dijital dönüşümü tamamlamayı hedeflediklerini belirterek turizm veri tabanını oluşturma çabalarını sürdürdüklerini ve bu veriler üzerinden yurt dışı tanıtım faaliyetlerinin olacağını söyledi.(AA)