Enerji sektöründe üretim, ticaret ve dağıtım alanlarında ciddi yatırımlar yapan  Limak Holding, sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman adetini artırmak için 2017 yılında uygulamaya koyduğu Türkiye’nin Enerji Akademisi, ikinci dönem mezunlarını verdi. Limak Holding çatısı altında faaliyetlerini yürüten Limak Enerji’nin  Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ile birlikte hayata geçirdiği “Türkiye’nin Enerji Akademisi” eğitimleri online olarak gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin farklı birçok üniversitesinden ve bölgelerinden  İstanbul’a gelerek, katıldıkları sınavın sonucunda sertifika almaya hak kazanan mühendislik öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’de düzenlenen törenle sertifikalarını teslim aldı.  Kasım ayında başlayan ve yaklaşık 7 ay süren eğitim programının sonrasında 100 gencin mezuniyet törenine Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Özdemir, Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşın Ertüzün, akademisyenler ve Limak Enerji yöneticileri katıldı. 

ÜNİVERSİTE İLE İŞ DÜNYASI ARASINDA KÖPRÜ NİTELİĞİNDE 

Sertifika töreninde konuşan Batuhan Özdemir; “Sahip olduğumuz deneyim, bilgi ve aklı genç nesillere aktarmak bizim için her şeyden daha önemli. Biliyoruz ki;  güçlü yarınlar, ancak eğitimli ve bilgiyi doğru kullanan siz gençlerle mümkün olacak.  Limak olarak bu sorumluluğun her daim farkındayız” dedi. Özdemir, “Türkiye’nin Enerji Akademisi, üniversite ile iş dünyası arasında çok önemli bir köprü kuruyor. Bu köprü sayesinde, hem iş dünyası ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücüne ulaşabilecek hem de gençler iş hayatına girdiklerinde onları nelerin beklediğini bilecekler.” şeklinde konuştu. Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: İkinci dönem mezunlarımızı vermenin heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Umuyoruz ki, enerji sektörünün ve dolayısıyla ülkemizin yarınlarının şekillenmesinde her birinin rolü olacak. Biz de Limak olarak enerjik gençlerimizi desteklerken, kariyer hedeflerine ulaşmak üzere çıktıkları yolda, onlara  ışık tutacağız. 

ÖZEL SEKTÖRÜN İHTİYACI OLAN EĞİTİMLERİ VERMEYE DEVAM  EDECEK

Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşın Ertüzün de söz aldığı konuşmada, 2015-2019 yıllarını kapsayan Boğaziçi Üniversitesi Stratejik Planı’nda, ömür boyu eğitim faaliyetlerinin güçlendirilmesinin stratejik hedeflerden biri olarak benimsendiğini vurgulayarak, bu çbağlamda Boğaziçi Üniversitesi’nin ömür boyu eğitim anlayışıyla sadece kendi öğrencilerine değil, toplumda eğitim ihtiyacı bulunan her kesime ulaşmayıı bir toplumsal sorumluluk olarak gördüğünü dile getirdi. “Üniversitemizin kaliteli akademik kadrosunun bilgi birikimini daha geniş kesimlerle paylaşmaya aracı olan bu tür projelerde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu konuda bizimle işbirliği yaparak, mühendis adaylarının donanımını artırmamızı sağlayan Limak Enerji’ye üniversitem ve şahsım adına teşekkür ederim” diyen Prof. Dr. Ertüzün, konuşmasını şöyle tamamladı: Üniversitemiz bu tür programlarla özel sektörün ihtiyacı olan özelleştirilmiş eğitimleri üreterek nitelikli ve ihtiyaç duyulan insan kaynağı oluşturulmasına ve bu sayede işsizliğin giderilmesine katkıda bulunmaya gayret etmektedir. Üniversitemizde farklı alanlarda uzmanlaşmış akademik kadrolarımız, bu projeye bilgi ve becerilerini kanalize ederek disiplinlerarası bir yaklaşımla mühendis adaylarının kendilerini geliştirmelerine katkıda bulundu. Toplumumuzun gelişmesi ve ekonomik gücünün artırılması için girişilen bu tür çabaların içinde olmaya bundan sonra da devam edeceğiz.