Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Altın Madencileri Derneği Başkanlığı'na seçilen Mehmet Yılmaz ile yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Bakan Dönmez, burada yaptığı açıklamada bugüne kadar 6 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını söyledi.
Madencilik faaliyetine nasıl başlanacağı, nasıl sürdürüleceği, sahanın nasıl terk edileceğine kadar bütün aşamaları detaylarıyla ele alan kapsamlı bir mevzuatları olduğunu ifade eden Dönmez, sektörde 13 bin 200 kişinin doğrudan istihdam edildiğini aktardı.
Türkiye'de üretilen madenler arasında en fazla katma değer sağlayanın altın olduğunu ifade eden Dönmez, geçen yıl yapılan 42 ton üretimle ekonomiye 2,4 milyar dolarlık bir katkı sağladıklarını belirtti. Hedeflerinin yeni sahaların da devreye girmesiyle 5 yıl içerisinde 100 ton altın üretimine ulaşmak olduğunu vurgulayan Dönmez, yurt içindeki talebin en az yarısını yerli kaynaklardan karşılamak istediklerini belirtti. 

ALTIN İHRACATINDA DA ARTIŞ VAR

Madenlerden çıkarılan altının işlenmesiyle ihracatın da arttığına dikkat çeken Dönmez, sahip oldukları rezervi ekonomiye kazandırmak için sektörle yakın temas içinde olmaya devam edeceklerini söyledi. Dönmez, bakanlık olarak madencilerin güvenli bir ortamda yatırımlarını yapmaları için her türlü imkanı ve kolaylığı sağlamakta kararlı olduklarını da sözlerine ekledi. (AA)