Toyota Otomotiv, 2020 yılı sonuna kadar 216 bin araç üretimi planlıyor. Faaliyete başladığı 1994’te 562 kişi olan istihdam sayısının bugün 5 bin 500’lere çıktığını ifade eden Toyota Otomotiv Türkiye CEO’su Toshihiko Kudo, TMMT olarak ürettikleri araçların hacim bazında yüzde 90, maliyet bazında ise yüzde 55 oranında yerlilik oranına ulaştığını vurguladı.

Mevcut modellerinin yenilenmesi için yatırımlara devam ettiklerini belirten Kudo, Geçen yıl hizmete aldıkları “Üretim Mühendisliği ve Sistem Geliştirme Merkezi” için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Ar-Ge onayı aldıklarını söyledi.

Geçen yıl hizmete aldıkları merkezde Endüstri 4.0, loT görüntü işleme ve otomasyon sistemleri gibi konularda çalışmalarını sürdürdüklerinin aktaran Kudo, üretimin kalbi ve beyni niteliğinde olan bu akıllı sistemleri Avrupa’daki diğer Toyota fabrikalarına ihraç etmeyi hedeflediklerini belirtti.

 Üretime başladığı 1994 yılından itibaren Toyota Otomotiv toplamda 3 milyona yakın araç üretti. Ürettiği araçların 2.7 bin milyonunu ihraç eden tesis, Toyota'nın Avrupa'daki en yüksek üretim kapasitesine sahip fabrikası konumunda bulunuyor.