Bu sene ilk def , Türkiye Finalleri’nin de eklendiği en kapsamlı uluslararası deep-tech (Ar-Ge yapan) girişimcilik yarışmasında top 500 finalist arasından Türkiye’den teknoloji üreterek proje geliştiren girişim sahipleri 11 Aralık’ta buluşacak. Hello Tomorrow Türkiye’nin seçtiği Türkiye’nin en iyi 20 girişimcisi, geleceği bilim ve teknoloji ile iyileştirmek için bekliyor.


Elektrikli uçak, süper bilgisayarlar, VR gözlükleri ve daha birçok öncü girişimin CEO’ları 11 Aralık’ta Zorlu PSM’de Türk girişimcilere ilham verecek.


Türkiye ve MENA bölgesinde girişim analizlerini düzenli bir şekilde kullanıcılarına sunan Startups.Watch’ın paylaştığı veriler neticesinde Türkiye girişimcilik ekosisteminde toplam yatırımlar içinde deep-tech yani teknolojiyi kullanmanın dışında yenilikçi ve katma değerli teknoloji yaratanların sayısı yüzde 10’un altında. Buradan yola çıkarak Türkiye’de iki buçuk yıldır bilim ve yüksek teknoloji girişimlerini hızlandırmayı kendine görev edinerek çalışan Hello Tomorrow Türkiye, Türkiye’de startup’ları küresel platformla buluşturuyor. 

Bugün Türkiye’nin 60’tan fazla TTO, kuluçka ve hızlandırma merkezleri ile ekosistem partneri olan Hello Tomorrow’un bu yıl beşincisi düzenlenen “Uluslararası Deep-tech (Bilim ve Teknoloji) Yarışma”sı Hello Tomorrow Global Challenge’ın Türkiye ayağı olan Hello Tomorrow Türkiye Finalleri 11 Aralık Salı günü Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek.

San Francisco’nun Yenilikçi Girişimcileri, Girişimlerini İlk Kez İstanbul’da Sergileyecek!

Türkiye’yi yakından ilgilendiren “enerji ve çevre”, “sağlık ve biyoteknoloji”, “endüstri ve new materials” ve “veri ve yapay zeka” olmak üzere 4 ana dalda 4 küresel inovasyon öncüsünün konuşma yapacağı etkinlikte; 2020 sonuna değin FAA sertifikalı olması amaçlanan retrofitted elektrikli uçak geliştiricisi Ampaire’in kurucusu Kevin Noertker “elektrikli uçaklar”, Artırılmış Realite şirketi MODAR AI CEO’su ve Harvard İnovasyon Laboratuvarı’ndan Raymond Lo “Achieving Superhuman Intelligence – Süper insan zekasına ulaşmak”, IngridCloud CEO’su Sebastian Desand “Improving Fluid Dynamics With The Power Of Supercomputers – Süper Bilgisayarların Gücü ile Akışkan Dinamiğinin Artırılması” ve Dr. Shafi Ahmed’in "Exponential Medicine – Virtual Reality Interactive Surgery – Üstel Tıp – Sanal Gerçeklik Etkili Cerrahi" başlıklı alanlarda konuşma yapacakları etkinlikte, elektrikli uçak geliştiricisi Ampaire ilk demosunu etkinlikte katılımcılara tanıtacak. 

Hello Tomorrow Türkiye’nin küresel ölçekteki yenilikçileri ve bilim insanlarından oluşan jüri üyesi ekiplerin 119 ülkeden 4500 başvuruyu değerlendirdiği eleme sürecinde, Türkiye’nin en iyi 20 bilim ve teknoloji tabanlı girişimi öne çıktı. Bunlardan 12’si 11 Aralık’ta sahneye çıkma hakkını kazandı. 8’i ise çalışmalarını geleceğe daha başarılı taşımaları için Hello Tomorrow Türkiye’den danışmanlık desteği alarak yoluna devam edecek. 

Küresel ölçekteki jüri tarafından seçilen 12 startup arasından Ferhan Cook’un moderatörlüğünü üstleneceği Türkiye jürisinin seçilecek olan kategori birincileri, 14 – 15 Mart 2019 tarihleri arasında Paris’te gerçekleşecek yatırım gününe ve global zirveye katılarak 200‘ün üzerinde uluslararası yatırımcıyla buluşma hakkı kazanacakları global zirveye de davet edilecek.

4 ana daldaki 20 Türk girişimci, 24 Kasım’da aralarında Mentors Network Türkiye’den Mehmet Onarcan ve Doğan Taşkent gibi alanının öncü isimlerden danışmanlık ve girişimcilik eğitimlerini aldı.
Kurulduğu günden bugüne Türkiye’nin yerli teknoloji üretim stratejisi kapsamında hareket eden Hello Tomorrow Türkiye’nin Kurucusu Timur Topalgökçeli; “Hello Tomorrow Türkiye olarak bilim ve teknoloji alt yapılı girişimlerin iklimde uygun şekilde ‘pivot’ etmelerine yardımcı oluyoruz. Bu amaç ile Türkiye’de 2016 yılında temas ettiğimiz ilk günden bugüne ülkemizin 4 bir yanından 3000’den fazla kişilik katma değeri yüksek bir topluluk oluşturduk. Bugün Startups.watch verilerine göre Türkiye’de teknolojiyi üreten girişimci oranı yüzde 10’un altında. Geri kalanı çok başarılı bir şekilde teknolojiyi kullananlar. Teknolojiyi üreten girişimleri bulmak üzerine başlattığımız bu yolculukta ülkemizin çok daha büyük potansiyeli olduğunu keşfettik.” diye konuştu. 

Topalgökçeli, yapay zeka alt yapılı veri analizi ve yazılım sisteminin türevleri sektörlerde uygulama alanları veya herhangi bir rahatsızlığın tedavisinde hızlandırıcı bir ilaç geliştirmek veya temiz bir teknoloji üretimine katkı sağlama emsalleri üzerinden bu yıl katılan ve seçerken büyük bir dikkatle analitik incelemelerin yapıldığı araştırmaların neticesinde finale kalan girişimleri açıkladı. 

Kategoriler ve finalistler aşağıda belirtildiği gibidir:

•    Sağlık ve Biyoteknoloji alanlarında; Geen, Interact Medical Technologies, Spirohome
•    Enerji ve Çevre alanında; IGNIS, Loggma, NanoMatTR
•    Endüstri ve Yeni Materyaller dalında; BPREG, Nanografen, Strategic Innovation Initiatives ve son olarak 
•    Veri ve Yapay Zeka konularında; Quant Co, Stroma Vision, Tazi Bilişim