İSTANBUL (AA) -  Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK),’ndan yapılan açıklamada Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet, 2019 yılı hedeflerinin Türkiye Yunanistan arasındaki ticaret hacmini 2 katına çıkarmak olduğunu kaydetti.
 Levent Sadık Ahmet başkanlığında gerçekleştirilen, Yunanistan temasları kapsamında     Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Enterprise Greece Başkanı Grigoris Stergioulis ve Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan ziyaret sonrası, Başkonsolos Orhan Yalman Okan’ın ev sahipliğinde, bir “Çalışma Yemeği” gerçekleştirildi. Yemekte DEİK/ Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet ile Yönetim Kurulu Üyeleri,Selanik Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Serkan Buralı ve seçkin iş adamları katıldı. 
Yapılan açıklamada Levent Sadık Ahmet, Yunanistan ile 4 milyar dolara ulaşan ticaret hacminin, 2017 senesine kıyasla arttığını belirtti ve "DEİK/ Türkiye- Yunanistan İş Konseyi olarak, 2019 senesi için hedefimiz, mevcut olan ticaret hacmini iki katına çıkarıp, 8 milyar dolara ulaştırmak. Bununla da Yunanistan'da var olan Türkiye algısının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak. Aldığımız destek sayesinde, Yunanistan ile olan ilişkilerimizi daha ileriye taşımayı umut etmekteyiz. Bu nedenle de İş Konseyi olarak, Yunanistan ile yeni bir sayfa açmak, karşılıklı yatırımları arttırmak ve de Yunanistan’da daha büyük bir çalışma sahasına sahip olabilmek adına, mevcut potansiyel içindeki kuruluşlarla temaslar gerçekleştirdik. Ve verimli, aynı zamanda da olumlu geçen bu toplantılarda, iki yıldır gerçekleştirilemeyen ekonomik iş forumunun hayata geçirilebilmesi için aksiyon planları geliştirmiş durumdayız."