Türkiye yatırımlarına devam eden Prometeon, 3 yıl içinde gerçekleştirmeyi hedeflediği 40 milyon dolarlık yeni yatırımla Türkiye'deki toplam yatırımını 150 milyon doların üzerine çıkaracak.

Prometeon tarafından yapılan açıklamada, şirketin 2020 yılını Türkiye’de yüzde 35’lik rekor büyüme ile tamamladığı belirtildi.

2017-2020 dönemi için açıkladıkları 115 milyon dolar yatırımı tamamladıklarını söyleyen Prometeon Türkiye, Orta Doğu, Afrika, Rusya Bölge CEO'su Antonio Dolgetta, bu yatırım sonucunda yıllık üretim kapasitelerini 1,4 milyon adet lastiğe çıkardıklarını aktardı.

AR-GE’YE ÖNCELİK VERDİLER

Yaptıkları ihracatla Türkiye ekonomisine katma değer oluşturmaya devam edeceklerini belirten Dolgetta, bunun için de Ar-Ge çalışmalarını öncelik verdiklerini söyledi. Bu kapsamda gelecek üç yılda 40 milyon dolarlık daha yatırım hedeflediklerini ifade eden Dolgetta, bu yatırımın önemli bir kısmının Ar-Ge merkezini tamamlamaya tahsis edildiğini kaydetti. Dolgetta, ,2017-2023 arasında Türkiye’ye toplam doğrudan yabancı yatırım tutarımız 150 milyon doların üzerine çıkmış olacağını da sözlerine ekledi.  (AA)