Türkiye'nin uzay alanındaki ilk ihracatını gerçekleştirmeye hazırlanan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), uzay ve uydu projelerinde önemli bir adım attı.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığından (SSB) yapılan açıklamaya göre,TUSAŞ’ın uzay alanındaki iştiraki GSATCOM Uzay Sistemleri AŞ, Arjantin ulusal telekomünikasyon şirketi ARSAT S.A. için "Yüksek Çıkış Gücüne Sahip HTS Haberleşme Uydusu" teknolojileri ihraç edecek.
Birçok uydu alt sistem, ekipman ve mühendislik hizmetlerinin satışını gerçekleştirecek TUSAŞ,  Türkiye'nin uzay alanındaki ilk ihracatını yapacak.
3 yılda geliştirilmesi hedeflenen ARSAT-SG1 haberleşme uydusunun üretimi 2024 yılında tamamlanacak..
ARSAT-SG1 uydusunun, Ka-Bant'ta 50 Gbps'yi aşan çıkış kapasitesiyle dünyadaki emsalleri arasında önemli bir teknolojik konumda olması bekleniyor.

ÖNEMLİ BİR ADIM ATILDI

Savunma sanayisi başlatmış olduğu çalışmalarıyla Milli Uzay Programı hedeflerine katkısını sürdürdüğünü ve bu alandaki kabiliyetlerini yurt dışına da taşıdığını belirten Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, SSB ve TSKGV ortaklığı olan TUSAŞ’ın, uzay ve uydu projelerinde çok önemli bir adım attığını söyledi. TUSAŞ ve Arjantin merkezli INVAP ortaklığında Ankara'da kurulan GSATCOM şirketinin Arjantin'e Yüksek Çıkış Gücüne Sahip HTS Haberleşme Uydusu teknolojileri ihraç edeceğini ifade eden Demir, Türkiye’nin uzay alanındaki ilk ihracatı olacak proje kapsamında, 2024 yılında Arjantin'e teslim edilecek uydunun geliştirmesinde emeği geçecek bütün mühendisleri tebrik ettiğini aktardı. (AA)