ANKARA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Mustafa Varank, Türkiye Uzay Ajansının ilk yönetim kurulu toplantısına başkanlık yaptı. 

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Uzay Ajansının ilk yönetim kurulu toplantısına Başkan Serdar Hüseyin Yıldırım ile üyeler yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır da toplantıda  bulundu.

Bakan Varank, toplantıda, büyük ve güçlü Türkiye olma yolunda uzay alanında çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Türkiye Uzay Ajansının ülkenin 20 senelik rüyası olduğunu dile getiren Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensibiyle yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin atandığı anımsattı.

Varank, yönetim kurulu başkan ve üyelerinin konularunda uzman ve tecrübe sahibi isimler olduğuna dikkat çekerek, ajansın "Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi" vizyonu çerçevesinde Türkiye'nin uzay alanında milli menfaatlerini koruyacak çalışmalar yapacağını aktardı.

Dünyanın geleceğinin uzayda olduğunu  aktaran Varank, ajansın kurulmasının Türkiye için bir iftihar vesilesi olduğuna dikkkat çekti.

Varank, ajansın gündeminde Milli Uzay Programı olduğunu hatırlatarak, Cumhurbaşkanlığında meydana getirilen politika kurullarıyla istişare halinde programın tamamlanacağını söyledi.

Büyük ve güçlü Türkiye yolunda uzay konusunda çalışmanın önemini vurgulayan Varank, "Uzay ajansımızın, Türkiye'nin uzaydaki geleceğine yön verecek işlere imza atacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.