ANKARA (AA) - Somali Planlama, Yatırım ve Ekonomik Kalkınma Bakanı olan Jamal Mohamed Hassan, "Somali olarak Türkiye'den daha fazla yatırımcının ülkeye gelmesini, iş dünyasının birbirine daha fazla yakınlaşmasını ve daha fazla iş birliği içinde olmayı temenni ediyoruz."  şeklinde konuştu.

"Türkiye-Somali İş Konseyi Çalışma Yemeği", Somali Planlama, Yatırım ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Jamal Mohamed Hassan ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Somali İş Konseyi Başkanı Ahmet Sami İşler'in katılımıyla yapıldı.

Hassan, burada yapmış olduğu konuşmada, Somali ve Türkiye arasında yapılan Karma Ekonomik Komisyon toplantılarının amacının iki ülke arasındaki iş ve ekonomik bağları güçlendirmek olduğunu dile getirdi.

Somali ve Türkiye arasındaki ilişkilerin kapsamlı hale geldiğine vurgu yaapn Hassan, "İkili ilişkilerimiz ticaret ve ekonomik konuların yanı sıra finans, bankacılık, bilim, teknoloji, tarım ve balıkçılık gibi sektörlerdeki iş birliğini kapsıyor."  şeklinde konuştu.

Hassan, en son yapılan Türkiye-Somali Karma Ekonomik Komisyon toplantısından bu yana iki ülkenin çeşitli anlaşmalar imzaladığını hatırlatarak, "Somali tarafı olarak gerekli onay prosedürlerini tamamlamış bulunuyoruz. Temennimiz bu toplantılar çerçevesinde daha fazla konuda mutabakata varmak. Somali olarak Türkiye'den daha fazla yatırımcının ülkeye gelmesini, iş dünyasının birbirine daha fazla yakınlaşmasını ve daha fazla iş birliği içinde olmayı temenni ediyoruz." diye konuştu.