TSKB, 2022 yılının 2'nci çeyreğinde toplam aktif büyüklüğünü yılbaşına göre yüzde 18 oranında artırdı ve 99,1 milyar TL’ye ulaştırdı. Aktifler içerisinde yüzde 70'lik paya sahip kredi portföyü ise, yılın ilk yarısında yenilenebilir enerji projeleri ile kapsayıcılık teması altında başta imalat sanayi olmak üzere farklı sektörlerdeki yatırımlara sağlanan finansman ile yüzde 9 büyüme kaydederek 69,6 milyar lira oldu. Bankanın özvarlık büyüklüğü, aynı dönemde yüzde 17 artış göstererek 8,1 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. 6 aylık net dönem karı ise 1,5 milyar TL’ye ulaştı. TSKB böylelikle, yılın 2'nci çeyreğini yüzde 40,4 seviyelerinde öz kaynak karlılık oranı ile tamamladı.

“2022 YILINI HEDEFLERİMİZİN ÜSTÜNDE KAPATACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, “TSKB, uzun süredir sürdürülebilir kalkınma vizyonu ile kararlı adımlar atıyor. Koronavirüs salgınıyla birlikte tüm sektörlerin dönüşüm ihtiyacı belirginleşti. Sosyal ve çevre konusunda fayda sağlayan yatırımlar daha önemli hale geldi. Böyle bir dönemde sürdürülebilir kalkınma alanındaki derin uzmanlığımızın ve hayata geçirdiğimiz sayısız proje ile elde ettiğimiz deneyimin hem sektörümüz hem de üretim dünyasındaki paydaşlarımız için çok kıymetli olduğuna inanıyorum. İlk altı aylık dönemde güçlü finansal sonuçlar açıklamaktan dolayı memnuniyete duyuyoruz. 2022 yılını hedeflerimizi aşan bir performansla kapatmayı öngörüyoruz. Dünyadaki gelişmelere ve ülkemiz ihtiyaçlarına paralel olarak, tüm iş kollarımızla etkimizi sürekli derinleştirmek, genişletmek ve reel sektörün yeşil dönüşümünü desteklemek için bütüncül bir yaklaşımla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi. 

"YEŞİL EKONOMİ FİNANSMAN FONU ÇERÇEVESİNDEKİ İLK İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİK"


Bilgiç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Nisan ayında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzaladığımız 53,5 milyon avro tutarındaki kredi anlaşması ile 'Yeşil Ekonomi Finansman Fonu' çerçevesindeki ilk işlemi gerçekleştirdik. Bu kaynakla Türkiye genelinde firmaların iklim değişikliği ile mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği olmak üzere, yeşil ekonomi yatırımlarına finansman sağlayacağız. 25 Temmuz'da ise sürdürülebilirlik kriterlerine endeksli üçüncü sendikasyon kredi anlaşmamızı imzaladık. Avrupa, Amerika, Asya ve Orta Doğu'dan 8 farklı ülkeden, 8 bankanın katılımıyla 109 milyon ABD doları tutarında gerçekleşen bu yeni kaynakla ülkemizde reel sektörün, yeşil dönüşüm olarak ifade ettiğimiz sürdürülebilir iş modellerine geçişi için finansman sağlayacağız." (AA)
  
 

SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI