Patent Effect tarafından hazırlanan ve Türkiye'deki patent çalışmalarının detaylı olarak ele alındığı "Türkiye'nin Patent Raporu 2020" yayımlandı.

EKOSİSTEMİN, GELİŞİMİNİN GÖRÜNÜRLÜĞÜ HEDEFLENİYOR

Gün+Partners, DERIS, Soylu Patent, Yalçıner Patent, Destek Patent, INVOKAT gibi firmaların ana sponsorlar olarak destek verdiği, Alfa Patent, Erdem Kaya Patent ve Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP)'nun partner sponsorlar olarak katkıda bulundukları rapor kapsamında önemli konular incelendi.

Patent Effect'in, Türkiye'nin teknoloji geliştirme-ticarileştirme yetkinliklerinin patent verisi ile sunmak ve patent ekosisteminin gelişimini görünür kılmak misyonuyla yayımladığı 102 sayfalık raporunda;  Türkiye'deki kurumların patent istatistikleri ve analizlerine, patent verisine göre Türkiye'deki teknoloji eğilimlerine, Türkiye'nin bölgesel teknoloji yetkinlik analizine ve üniversite ve teknoparkların patent istatistiklerine ayrıntılı biçimde yer verildi. 

Raporda ayrıca, patent sahibi start-up'ların patentlerinin analizi ve yatırım bilgileri, üniversitelerin patent lisanslama performansları ile patent vekil firmalarının istatistikleri de ele alındı.

ONLİNE ETKİNLİKTE TANITILDI

Rapor, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil'in de katıldığı 28 Nisan'da düzenlenen online etkinlikte tanıtılmış ve sonuçları değerlendirilmişti.